Premiärseger för Arsenal i derbyt mot Crystal Palace!

Då var det äntligen dags för Premier League-säsongen 2022/2023 att kicka igång! Crystal Palace-Arsenal på Shelhurst Park i London och storpublik såklart. En häftig inramning! Coach Arteta gav ett trio nyförvärv Jesus, Zichenko och Saliba chansen i startelvan. Första 20 spelade Arsenal riktigt bra och mitt lag tog dessutom ledningen ganska snabbt. En smart (och intränad) hörnvariant som inte Crystal P alls var beredda på gav 1-0! Zichenko sprang sig fri på en yta, nickade in bollen i straffområdet och där fanns Martinelli som lätt styrde in målet med skallen. Snyggt! Hemmalaget skapade också en del fram och Ramsdale bjöd på en fantatisk räddning i slutminuterna av 1 halvlek. Andra halvlek var fortsatt ganska jämn och Arsenal hade det tufft glimvis mot ett piggt hemmalag. Kvitteringen kändes nära flera gånger men Ramsdale visade åter igen vilken grym målvakt han är och räddade ännu ett guldläge för Crystal Palace. I 84:e minuten kunde Arsenal med lite flyt men också efter ett både sevärt och effektivt passningspel spela sig fram till 2-0 då Sakas skott från kanten styrdes i mål av en olycklig Crystal Palace-spelare! 3 poäng i premiären och en briljant start på säsongen för Arsenal. UNDERBART! Saliba var väldigt duktig i sin debutmatch i England och blev dessutom utsedd till Man of the match. Även Jesus och Zichenko bör hyllas. Men självklart var det en LAG-seger!