West Ham-Arsenal 3-3 efter en magisk comeback.

Londonderbyt mellan grannarna West Ham vs Arsenal skulle bjuda på ett underhållande derby deluxe under söndagen. Första halvleken och framförallt mellan minut 15 och 17 var hemmalagets. Manchester United-lånet Lingard fixade 1-0 med en mästerlig halvolley sen ökade Bowen på till 2-0 efter en snabb frisparksvariant av Lingard som friställde Bowen då Arsenals backar mer fokuserade på att prata med domaren än markera, pinsamt! Det skulle bli värre. 3-o nickade Antonio in helt ostört då Mari glömde bort sin gubbe. Grymt imponerande av West Ham, så hatten av för dom. Arsenal fick in en livsviktig reducering innan halvtisvilan då Chambers cross nådde Lacazette i straffområdet och fransmannen stod för en fin mottagning och ett rappt skott som gick in via ett West Ham-ben. Hammers hade 3-1 efter första halvleken, väldigt rättvist dessutom! I andra halvlek kom Mikel Artetas grabbar ut med en helt annan inställning och stod för en jättefin halvlek som också skulle ge utdelning framåt. Lacazette var så nära ännu ett mål men hans lobb räddades akrobatiskt av en West Ham-spelare på mållinjen. Sedan var West Ham otroligt nära ett 4-2-mål då Antonio träffade stolpen från nära håll. Arsenal fick åter igen lite hjälpt vid andra målet då Dawson råkade styra in bollen i egen kasse efter ett sevärt Arsenal-anfall! Sedan fortsatte Arsenal pressa på och kvitteringen kom till slut i den 82:e minuten då Lacazette läckert satte 3-3 med skallen, väldigt snyggt framspelad av ihopparen Pepe! Derbyt slutade med delad poäng (3-3) efter en magisk comeback av Arsenal då lagen hade varsin halvlek. Arsenals andra halvlek, Martin Ödegaards strålande insats tillsammans med Lacazettes dubbla fullträffar tar jag med mig från denna match. Sen måste Arsenal steppa upp försvarsspelet flera nivåer för efter landslagsuppehållet den 4 april väntar Liverpool på hemmaplan!