Arsenal-Tottenham 2-1.

Då var det dags för säsongens andra derby mellan dom bittra grannarna Arsenal vs Tottenham. Denna gång spelades matchen på Emirates Stadium en söndagsfajt kl 17:30. Coach Mikel Arteta valde att bänka lagkaptenen Aubameyang för displinära skäl (han kom tydligen för sent till matchsamlingen) så hans plats i startelvan tog den franska anfallaren Lacazette. Även unga spelare som Saka 19, Smith Rowe 20 och Real Madrid-lånet Ödegaard 22 fanns med i Arsenal-laget, riktigt kul. Spurs supertrio Kane, Son och Bale fanns självklart med i Mourinhos elva så det fanns många sevärda stjärnor på planen. Första halvlek. Det var mycket Arsenal inledningsvis. Smith Rowe och Tierney hade lekstuga på sina kant och Tottenham fick inte tag i dom alls. Efter 17 minuter prickade Smith Rowe ribban med ett härlig skott från distans. Sen bjöd Lamela på en rabona stolpe in fram till 1-0 Spurs, ett fantastiskt mål av honom. Hemmalaget fortsatte skapa heta chanser och var nära igen då Cedric träffade stolpen med ett fint avslut. Men kvitteringen kom till slut, i den 44:e minuten slog Ödegaard till med ett lite turligt skott som gick in via en Tottenham-spelare. 1-1 i halvtid och Arsenal hade spelat glimtvis riktigt bra, Spurs däremot hade mycket att jobba med. Andra halvlek blev händelserik och spännande. Lacazette åkte på en ful spark i friläge, han missade visserligen bollen men blev sen nedsparkad av en Spurs-back i straffområdet och domaren pekade givetvis på straffpunkten. Lacazette klev själv fram, lurade Lloris åt det ena hållet och sköt bollen i det motsatta hörnet, grymt nice mål och Arsenal var nu i förarsättet, 2-1. Tottenhams Erik Lamela fick sen syna det röda kortet efter en klantig armbåde på Tierney och Spurs var nere på tio man. Arsenal slutade tyvärr spela lite grann under slutminuterna och bjöd därmed in Tottenham i matchen. Kvitteringen var sjukt nära när Kane sköt en boll i stolpen och Gabriel nickade undan returen på mållinjen. Spurs hade också en boll i nät men Kanes mål blåstes helt rätt av för offside. Arsenal höll undan och bärgade till slut tre otroligt viktiga derbypoäng. UNDERBART och jag tycker vinsten var rättvist sett över 95 minuter! Nu kan vi glädjas över denna segern ett tag och sedan börja fokusera på Europa League-returen mot Olympiakos på torsdag. Hoppas på en ny fotbollshow från mitt lag, vidare avancemang och en strålande insats av grabbarna!