Lionel Messi gjorde mål nr 700 i karriären när Barcelona kryssade mot Atletico Madrid!

Messi: double figures for record 14th straight LaLiga season - AS.com
Leo Messi firade sitt 700:e mål i karriären mot Atletico Madrid!
Hej alla läsare!

Här kommer min enkla matchrapport med målskyttar och andra intressanta siffror från gårdagens drabbning mellan Barcelona-Atletico Madrid. Jag har sett höjdpunkterna från matchen på Youtube.

Efter bara 12 minuters spel styrde Diego Costa in ett snöpligt självmål efter en smart Leo Messi-frispark och Barca var i ledningen! Gästerna kvitterade dock när klockan visade på 19 genom Saul Niguez. 1-1 var också halvtidssiffrorna.

Andra halvlek nu. En nyklippt Lionel Messi slog till med en väldigt kyligt chipp-straff i den 50:e minuten och Barcelona hade 2-1. Det var dessutom argentinarens 700:e mål i karriären, fantastiska siffrorna!

Men Atletico Madrid som under Diego Simone blivit ett vinnande lag med hög press, vägvinnande passningsspel och ett tajt försvarsspel med en av planetens bästa målvakter i Jan Oblak, skulle ta sig tillbaka ännu en gång. 2-2 kom i matchminut 62 på en ganska billig straff och åter igen var det  Saul Niguez som klev fram. Det blev också matchens sista fullträff!

Real Madrid leder La Liga på 70 poäng och har en match mindre spelad än tvåan Barcelona som har 69 ihopsamlade poäng. Los Blancos möter Getafe på torsdag.