Arsenal har hittat den vinnande vågen!

Vinnarkänslan är ljuv!
Premier League-matcherna duggar tätt nu i sommarvärmen!

Igår tog sig Southampton emot ett lätt stukat Arsenal hemma på St Marys Stadium.

Coach Mikel Artetas elva såg ut så här och det var mycket stjärnglans ända med tanke på alla skador: Martinez, Bellerin, Mustafi, Holding, Tierney, Ceballos, Saka, Xhaka, Pepe, Nketiah, Abuameyang. 

Arsenal inledde ganska piggt och skapade tryck mot hemmalaget glimtvis. Men Southampton som visat upp en fin trend med två raka vinster var farliga i kontringarna!

Efter 21 minuters spel slog Nketiah till med ledningsmålet efter en gåva från Southamptons keeper. Där hade Arsenal lite flyt!

Mina grabbar höll dom siffrorna fram till halvtidsvilan och det kändes rättvist efter 45 minuter.

I andra halvleken tog hemmalaget över totalt. Arsenal blev rejält tillbakapressade och storspel från Arsenals andremålvakt Martinez och tur räddade mitt lag från baklängesmål! Men detta var inte Southamptons kväll.

När klockan visade på 86 blev en Southampton-spelare utvisad efter att ha sparkat ner Arsenals kapten Abuameyang då han var på väg fri mot mål. Frisparken tog Lacazette med kraft och det hårda skottet räddade keepern men på returen var Joe Willock först på och placerade in bollen i mål riktigt snyggt!

 I och med segern klättrade Arsenal upp till 9:e plats i tabellen med häng på Europa League-platserna! UNDERBART.

Härnäst väntar en cupmatch mot Sheffield United på söndag och jag både tror och hoppas stenhårt på att Arsenal tar sig vidare i FA-cupen! Ett cupguld skulle ju vara ett nice avslut på säsongen.

Sen säger vi stort grattis till Liverpool som lekte hem guldet denna säsong och inget annat lag var ens nära. Väldigt imponerande!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!