Arsenal vidare i FA-cupen!

Dani Ceballos
Arsenal är vidare!
Arsenal tog sig an Sheffield United i FA-cupens kvartsfinal idag på Bramall Lane!

Coach Mikel Arteta satsade på denna elva: Martinez, Mustafi, Luiz, Tierney, Maitland-Niles, Xhaka, Willock, Kolasinac, Pepe, Lacazette och Saka.

Det blev en tajt cuprysare mellan två duktiga lag!

Först slog Sheffield United till med ett mål som dock dömdes bort av VAR. Sedan gjorde Arsenals nyförvärv från Lille Nicolas Pepe 1-0 på en vackert slagen straff, straffsparken kändes ganska given då Lacazette blev fult nedsparkad och dom siffrorna stod sig halvleken ut.

I andra halvlek såg Arsenal utan att hålla sin uddamålsledning men hemmalaget som hittat nätet tre gånger innan men då blivit avblåsta för offside ville annat och kvitterade i 88:e minuten genom McGoldrick. Svagt försvarsspel dessförinnan från Arsenal då Kolasinac rensade bollen rakt på Mustafi varpå Sheffield United kunde utnyttja dom missarna och alltså fixa kvitteringen.

Men mina grabbar skulle hinna med ett vinstmål också och det kom genom inhopparen Dani Ceballos då spanjoren med fart tog sig förbi Sheffields backar och placerade in bollen i mål trots klurig vinkel  på stopptid!

Tack för en ärlig och god kamp Sheffield United, ni kan vara stolta.

Arsenal tar sig alltså vidare och är nu klara för semifinal och får åka till Wembley.
Väl där står Manchester City för motståndet! I den andra semin möts Manchester United-Chelsea.

Nu är det återhämtning, lite vila och träningspass som gäller för Arsenals stjärnor och på onsdag är det match igen denna gång i ligaspelet då Norwich gästar Emirates Stadium!