Under gårdagen spelades ett glödhett Londonderby mellan Chelsea och Arsenal i Premier League-fotbollen. .

Tonåringen Gabriel Martinelli fick åter igen chansen i startelvan liksom Mesut Özil och comeback efter skada gjorde lagkapten Hector Bellerin!

Första halvlek.
Chelsea inledde riktigt bra.

Och efter 28 minuters spel efter en otroligt taskig hemåtpassning från Mustafi blev Abraham helt fri med Leno men Luiz hann hem men fällde dessvärre Chelseas anfallare och domaren skickade fram det röda kortet på Luiz och dömde i samband med det straff till hemmalaget!

Jorginho stegade fram och sköt ett grymt skott i ena hörnet förbi Leno som ändå chansade åt rätt håll. 1-0 Chelsea och stämningen var såklart på topp bland hemmafansen. Chelsea behöll sin ledning halvleken ut och hade också bud på flera mål.

Andra halvlek.
Arsenal var alltså nere på tio man och Chelsea var nog ganska vinstsäkra skulle jag tro.

Det brydde sig dock inte Arsenals spelare om och spelade en fartfylld fotboll ändå. Och när klockan visade 64 nickade Mustafi bort en Chelsea-hörna sedan bjöd Martinelli på ett solomål när sprintade förbi två Chelsea-spelare från halva plan och avslutade med ett briljant skott förbi målvakten. 1-1!

Chelsea som steppade upp glimtvis efter detta och återtog ledningen när Apilicueta styrde in 2-1 efter en hörna i den 84:e minuten. Då såg det självklart nattsvart ut för Arsenal.

I den 87.:e minuten curlade Bellerin väldigt vackert in 2-2 för Arsenal och en extremt stark och viktig poäng för mina grabbar!

Det här derbyt hade liksom extra av allt. Snygga mål, misstag, härlig fotboll och en kul match.
Arsenal är på rätt väg och mycket av det är coach Mikel Artetas förtjänst!