Arsenal tog en efterlängtad trepoängare på bortaplan!

Arsenal
LAG-seger!
Då var det helg igen och ännu en Premier League-lördag att se framemot!

Ett skadedrabbad Arsenal skulle ta sig an Huddersfield på John Smiths Stadium.

Unai Emerys pojkar hade inte vunnit en bortamatch i Premier League sen 25 november 2018 mot Bournemouth, men siktet var såklart inställt på att bryta den trenden nu!

Med skyttekungen Abuameyang sjuk så fick en annan het anfallare chansen nämligen Lacazette.

Här kommer startelvan i sin helhet: Leno i mål, backar: Monreal, Koscielny, Mustafi, mittfältare: Torriera, Kolasinac, Guendouzi, Maitland-Niles, Mkhitaryan, Iwobi och anfallare Lacazette. Bänkade: Cech, Lichsteiner, Mavropanos, Elneny, Suarez, Willock och Nketiah.

Första halvlek. 
Hemmalaget började inspirerat och hade en farlig målchans direkt. Men Arsenal tog sig in i matchen och det ledde till målfirande efter bara 16 minuters spel. Snabb kontring, snygg cross av Kolasinac och sedan hade Iwobi lite flyt med sin volleyträff som landade i nät efter att ha först ha träffat ett motståndarben. Nåja, 1-0 Arsenal och ett viktigt mål hur som helst. Precis före halvtidsvilan slog Lacazette till med 2-0-målet, delikat framspelad av unge Maitland-Niles och även pigge Mkhitaryan låg bakom det målet. Som vanligt såg Arsenals försvar virrigt ut men Leno och resten av grabbarna höll i alla fall nollan efter första 45, Positivt!

Andra halvlek.
Huddersfield fortsatte spela fin fotboll och bjuda både på snyggt och vägvinnande passningsspel. Leno och Arsenals backar fick jobba hårt för att freda sitt mål. Samtidigt var Arsenal sylvassa vid omställningarna och både Mkhitaryan och Iwobi glänste framåt. Till slut på stopptid fick hemmalaget in en sen fullträff och dom fick hjälp med den då Kolasinac råkade styra in bollen i egen mål.

Arsenal tog ändå tre livsviktiga poäng och hakade därmed på Manchester United och Chelsea i kampen om toppfyra.

Nu väntar några dagars återhämtning och träningar innan Arsenals spelare åker iväg på ännu en bortamatch för att möta Bate Borisov i Europa League på torsdag.

Alexandre Lacazette
Målkungen: Lacazette! 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!