Arsenals fina svit håller!

Mesut Ozil celebrates scoring against Watford
Målskytt igen: MESUT ÖZIL!

Arsenal som verkligen fått upp ångan i ligaspelet jagade femte raka segern när Watford väntade i ett hett Londonderby under lördagen.

Unai Emery valde denna elva idag: Cech i mål, backar: Bellerin, Mustafi, Holding, Monreal, mittfältare: Xhaka, Torreria, Ramsey, Özil och Abuameyang, anfallare: Lacazette.

24-årige Ken Sema fanns med i Watfords trupp men fick nöja sig med en plats på bänken!

Första halvlek.
Det var jämnt spel lagen emellan i första halvlek. Arsenal hade ganska mycket boll men Watford spelade fin fotboll och skapade chanser framåt dom med. Anfallsstjärnan Alexandre Lacazette ville ha en straff efter fem minuters spel något som domaren inte höll med om. När klockan tickat upp på femton fick Arsenal ett jätteläge men Lacazette lobb över keepern gick utanför. Watford då? Dom var luriga i sina omställningar och var duktiga. Precis innan halvtidsvilan drog Petr Cech baksidan och fick lämna planen. In i hans ställe kom nyförvärvet Bernd Leno! 0-0 efter första halvlek.

Andra halvlek.
Arsenal tryckte på för att få in det där ledningsmålet men Watford stod emot alla försök. Emery kastade in både Iwobi och Welbeck för att gå all in på tre poäng. Sent i 81 minuten kom så äntligen den där fullträffen. Iwobis inspel styrdes i mål av Watfords Cathcart så Arsenal fick god hjälp av motståndarna där. Blott två minuter senare fixade Mesut Özil 2-0 efter en snygg assist från Lacazette och segern var i hamn!

Arsenal klättrar nu upp på femteplatsen (Europa League-plats) i tabellen med 15 ihopsamlade poäng, grymt bra.

Plus: Vinsten, att Leno fick hålla nollan i PL-debuten, Torreiras fina insats och att Özil fortsätter att göra mål!
Minus: Cechs skada och att Arsenal spelade lite risigt.

Nu väntar bortamatch mot Qarabag i Europa League den 4 oktober sen ska Arsenal ta sig an Fulham 7 oktober!