Andra raka segern för Arsenal och Unai Emery!

Alexandre Lacazette celebrates against Cardiff
LAG-seger!

Efter en tuff start har Arsenal fått upp ångan ordentligt i ligaspelet!

I förra omgången kom ju första segern på säsongen när Arsenal slog West Ham med 3-1 på hemmaplan.

Idag väntade nykomlingarna Cardiff på bortagräs. En speciell match för Aaron Ramsey som slog igenom som tonåring i Cardiff och lämnade klubben 2008 som 16-åring.

Tidig söndagsmatch, härligt väder och mycket publik gav matchen en grym inramning!

Arsenals elva såg ut så här: Cech i mål, backar: Bellerin, Mustafi, Sokratis, Monreal, mittfältare: Ramsey, Özil, Xhaka, Guendouzi, Abuameyang och ensam på topp: Lacazette.

Första halvlek.
Petr Cech fick en enkel hemåtpassning från Sokratis men missade totalt med att slå upp bollen på ett vettigt sätt och bjöd Cardiff och Harry Arter på ett rent friläge efter bara några minuters spel.
Tyvärr för Cardiffs del så flög hans avslut högt över ribban. Där hade Arsenal verkligen tur!

Istället tog Arsenal ledningen efter blott tolv minuters spel. Granit Xhaka slog hörnan och högst på den kom Skodran Mustafi som snyggt nickade in 1-0-målet!

På stopptid i 47:e minuten kvitterade Cardiff till 1-1 efter ett läckert mål från Victor Camarasa. Det baklängesmålet får Granit Xhaka ta på sig för det var hans misslyckade cross som ledde fram till målet.

Likaläge således efter första halvlek. Cardiffs fysiska spel störde Arsenals stjärnor och hemmalaget stod upp riktigt bra i en intensiv och rolig match.

Andra halvlek.
 Arsenal skruvade upp tempot och tryckte på för ett ledningsmål och det rejält.

Efter 62 minuters spel kom också utdelningen. Bellerin drog upp anfallet och efter ett fint one touch-spel mellan Lacazette och Abuameyang slog Arsenals nr 14 till med ett klassmål.

3-2 Arsenal och målskytt med sin första fullträff denna säsong Abuameyang.

Bara fem minuter senare kvitterade Cardiff och det efter en kraftfull och välplacerad nick stolpe in från Danny Ward! 2-2 till Cardiff som verkligen gav Arsenals en rejäl fajt om dom tre poängen.

När klockan tickat upp på 80 slog inhopparen och nyförvärvet Lucas Torriera en lysande passning till Alexandre Lacazette, fransmannen vände upp och pangade in bollen i bortre krysset!

3-2 till Arsenal som nu ledde matchen för tredje gången. Skulle det hålla hela vägen eller skulle Cardiff resa sig en tredje gång?

Svaret skulle bli att Arsenal höll sin ledning trots 4 stopptidsminuter som blev 5 och att Petr Cech höll på att strula in ett mål till men Cardiffspelaren hade inte siktet inställt med sin nick där.

Tre poäng, tre riktigt vackra mål och Arsenals grabbar kan pusta ut efter andra raka vinsten i ligan mot en pigg nykomling i Cardiff!

Plus: Att Arsenal gör mål och snygga sådana plus att både Abuameyang och Lacazette fick hitta nätet.
Minus: Hönsgård i försvarsspelet, Xhakas insats och Cechs darriga spel.

Nu kommer ett lägligt landslagsbreak där några av spelarna åker iväg med sina landslag och dom spelarna som inte har landslagsspel kan koncentrera sig på återhämtning och träningar.

Den 15 september väntar Newcastle på bortaplan och nya poäng att spela om!