Bilden kan innehålla: 7 personer, personer som ler
Målglädje!
Arsenal tog sig an Evertons i söndagens sena match.

Ett Arsenal på uppgång mot ett spännande Everton med duktiga spelare som Theo Walcott, Richarlison, Calvert-Lewin och Sigurdsson.

Inga direkt överraskningar i Arsenals elva som såg ut så här: Cech i mål, backar: Bellerin, Mustafi, Sokratis och Monreal, mittfältare: Xhaka, Torriera, Ramsey, Özil, Abuameyang och ensam på topp Lacazette.

Första halvlek.
Det var verkligen en fartfylld och kul första del av matchen. Everton pressade högt och skapade många chanser mot Arsenals virriga försvar.

Calvert-Lewin sprang sig till ett friläge efter bara sju minuters spel och sedan hade både Walcott och Richarlison också dom heta målchanser. Men Petr Cech räddade sitt Arsenal flera gånger om med toppklassräddningar

Nacho Monreal fick Arsenals bästa målchans men hans närskott gjorde Jordan Pickford en grym räddning på. Sedan hade Abuameyang en ribbträff. 0-0-läge efter första halvlek!

Andra halvlek.
Arsenal rivstartade och fick utdelning direkt.
Aaron Ramsey hittar fram med en nice passning till Lacazette och den franske anfallaren siktar och skruvar in bollen i krysset, ett klassmål och 1-0 till hemmalaget. Bara minuter senare ökar Abuameyang på till 2-0 efter en finurlig klack av Ramsey även Özil har stor del i det målet med sin passning till Ramsey.

Domaren missade dock att Abuameyng var offside vid målet så där hade Arsenal lite flyt.

Arsenals försvar skärper till sig och gör det mycket bättre i andra halvlek. Everton får till några halvchanser men Petr Cech glänser med härliga räddningar och får äntligen hålla nollan.

Plus: Arsenals glödheta anfallspar Lacazette/Abuameyang, Torrieras andra halvlek, Iwobis inhopp och Cechs magiska räddningar.

Minus: Försvarsspelet åter igen. Under den första halvleken var det rena hönsgården i Arsenals backlinje och Evertons spelare kom alldeles för lätt igenom. Everton borde gjort mål på någon av alla chanser i första halvlek.

Arsenal tar fjärde raka ligasegern och klättrar till 6:e plats i tabellen bara sex poäng bakom suveräna serieledarna Liverpool.

Härnäst väntar Brentford i ligacupen på onsdag innan Watford kommer till Emirates Stadium nästa helg! Roliga matcher att se framemot.