Fotbolls-VM en svensk succé och målfest!

Bildresultat för Sverige fotbolls-vm
Succé!

Fotbolls-VM spelas för fullt i Ryssland just nu. Det har bjudits på många mål, svensk succé och favoritfall efter Tysklands fiasko.

Sverige inledde mästerskapet med en tajt 1-0-seger mot Sydkorea efter en iskall straff av kapten Andreas Granqvist.

Sverige gjorde en grym match mot Tyskland i match två och spelade riktigt bra alla 95 minuter.
Men ett sent frisparksmål av Toni Kroos sänkte dom svenska poängdrömmarna på dom tyngsta sätten av alla! Men det fanns positiva bitar att ta med: Ola Toivonens ledningsmål och kämpar-glöden.

I den sista gruppspelsmatchen mötte Sverige-Mexico i en direkt avgörande match för att nå åttondelsfinalerna! Seger och Sverige skulle vara vidare, Mexico som vunnit sina två inledande matcher var ändå pressade inför matchen och i samma grupp kämpade Tyskland för att försöka ta tre livsviktiga poäng mot Sydkorea.

Sverige spelade glimtvis sin bästa fotboll då det gällde som mest och slog Mexico med solklara 3-0.
Målen fixade Ludwig Agustinsson med en mästerlig vänsterträff, Andreas Granqvist slog in en klockren straff i krysset och det sista målet fick vi hjälp av från en mexicanare!

Samtidigt slog Sydkorea till med en jätteskräll och besegrade Tyskland efter två kontringsmål på stopptid.

Sverige vann gruppen på sex poäng och bättre målskillnad än tvåan Mexico som också tog sig vidare.VILKEN BRAGD!

Sydkorea greppade tredjeplatsen och Tyskland slutade sist på ynka tre poäng och får packa väskorna och resa hem redan i gruppspelet!

Nu fortsätter fotbollsfesten med slutspelsmatcherna och först ut möts Frankrike-Argentina och ikväll är det Uruguay-Portugal. På tisdag kliver Sverige in i handlingarna och möter Schweiz! Jag tror dom svenska grabbarna har en bra chans att gå vidare. Lagkänslan har tagit dom ända hit och detta kan bli ännu en klassisk mästerskapssommar!

Skyttekungskampen ser ut att stå mellan Harry Kane (5 mål hittills), Cristiano Ronaldo (4 mål) och Romelu Lukaku (4 mål)! Andreas Granqvist skuggar där bakom med 2 mål.

Brasilien, Colombia, England, Belgien, Kroatien, Spanien, Ryssland och Sverige har imponerat mest hittills under VM och alla dom nationerna är dessutom vidare till åttondelsfinalerna!

Ser framemot resten av matcherna och jag kommer sitta som klistrad framför tv-n och följa varje match.

Fotbolls-VM = mål, spänning och svensk succé!

Bildresultat för Fotbolls-VM 2018



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!