Arsenal vidare i Europa League!

VINNARE!
Arsenal har lämnat den tunga formen bakom sig och nu har Wengérs grabbar radat upp trepoängare på slutet!

I gårdagens Europa League-match mot Milan hade Arsenals stjärnor ett gyllene läge att avancera till kvartsfinal efter 2-0-vinsten på San Siro förra veckan.

Domaren var svensk i form av Jonas Olsson! Kul att han fick chansen att döma en så pass het match som Arsenal-Milan!

Första halvlek.

Milan inledde positivt. Och ledningsmålet föll också efter dryga halvtimmen! Snyggt var det dessutom. Men Arsenal svarade direkt! Danny Welbeck föll lätt och domaren blåste helt oförklarligt straff i det läget. Det var bara för Arsenal att tacka för den bjudningen och Welbeck själv klev fram och slog in kvitteringen 1-1 hur kyligt som helst!

 Andra halvlek.

Milan satsade allt framåt och gjorde det bra men Arsenal spelade lite smartare och det gav effekt i form av mål, mål, mål!

Granit Xhaka fixade 2-1 med ett vobblande skott från distans, ett skott Milans unga målvakt Donnarumma verkligen skulle ha tagit.

Avslutade målfesten gjorde Danny Welbeck med en fin nick efter att Donnarumma först räddat Aaron Ramseys närskott.

3-1 Arsenal och kvartsfinalbiljetten var säkrad!

Wengérs grabbar har fått upp ångan och det var tredje raka segern. En vinstrad som började på San Siro och fortsatte med två raka hemmasegrar mot Watford i ligan och Milan i Europa League.

Lottningen skedde idag och Arsenal ska ta sig an Pontus Wernblooms CSKA Moskva i kvartsfinalen!

Mina bästa minnen från gårdagens segermatch blir: Danny Welbecks målsuccé, att Arsenal gick vidare med solklara 5-1 mot ett så pass kvalificerat motstånd som Milan och att både Hector Bellerin och Nacho Monreal var tillbaka i laget efter skador. Plus att Jack Wilshere fick vara lagkapten!

Kapten JACK WILSHERE!














Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!