Tottenham lekte med Arsenal och visade klasskillnaden på planen och inte bara i tabellen!

Alex Oxlade-Chamberlain battles for possession against Ben Davies
Steget efter Arsenal!


Premier League-säsongen rullade vidare med full kraft även denna helg. Två skrällar inledde söndagen med när Swansea fixade 1-1 med mersmak mot Manchester U och sedan slog Middlesbrough till med 2-2 hemma mot Manchester City.

Omgångens hetaste match var derbyt mellan Tottenham vs Arsenal.

Väl på planen dominerade hemmalaget från första till sista minut.

Alli slog in ledningsmålet i öppet mål efter en fin passning från Eriksen när klockan stod på 55 minuter och i 58:e minuten fixade målkungen Kane 2-0 på straffen som Gabriel väldigt klumpigt orsakat.

Arsenal försökte nog men kom aldrig riktigt in i matchen. Ramseys distans-skott som Lloris fick sträcka sig ordentligt för att nå var väl det enda heta chansen bortalaget skapade och det är på tok för dåligt!

Wengér måste hitta ett sätt att få sina stjärnor att fokusera och spela bra fotboll i toppmatcherna och behålla kylan. Försvaret är oftast pinsamt dåligt och har inte Alexis sin dag så ser det tufft ut även framåt. Men spelare som Welbeck, Walcott och Giroud måste ju kunna prestera bättre också.

Petr Cech gjorde en grymt fin match och räddade Arsenal från både 3, 4 och 5 mål i baken. Han stoppade Alli, Eriksen, Kane, Vertonghen och Wanyama från mer eller mindre givna mål liksom! Men det är inte lätt när han får noll hjälp från ett värdelöst försvar.

På pappret har Arsenal en bra backuppsättning om man ser till namn som: Koscielny, Gabriel, Mustafi, Gibbs, Monreal och Bellerin men dom visar det inte på fotbollsplanen. Det måste tränaren försöka åtgärda nu under slutspurten av säsongen om det ska bli en lyckad avslutning!

Och i sommar måste det bli en utrensning i laget både bland spelare och tränare. In med fräscha killar och ett nytänk så kommer Arsenal bli en vinnande klubb på sikt!
  
Nu är det bara att lärdom av denna svaga insats, tagga om och försöka vinna nästa match istället.

Ett skadedrabbat Manchester U väntar nästa helg och det kommer vara ett gäng heltaggade Arsenal-spelare som kommer springa in på Emirates Stadiums gräsmatta för att ge Mourinho och hans lirare en ordentlig fajt. 

Drömmen om femteplatsen är långt ifrån över!

http://www.arsenal.com/match/report/1617/post/first-team/tottenham-2-0-arsenal-match-report 







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!