Arsenal tillbaka på den vinnande vägen, närmar sig Manchester United i tabellen!

Mesut Ozil goal v Middlesbrough
Matchvinnare: MESUT ÖZIL!

Under måndagen fortsatte Premier League-fotbollen med full styrka.

I påskhelgen tog alla topplagen full pott så pressen var stor på Wengér och hans spelare att svara när Middlesbrough väntade på bortaplan!

Det ändrades om frisk i startelvan jämfört med förra matchen: Cech, Gabriel, Hodling, Koscielny, Monreal, Xhaka, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Özil, Alexis och Giroud.

Och det skulle ge resultat på fotbollsplanen.

När klockan tickat upp på 42 minuter fick Arsenal frisparksläge några meter från mål efter att Xhaka blivit fälld.

Alexis klev fram, måttade och slog en delikat frispark över muren och in i ena krysset!

TOPPKLASS och Arsenal tog med sig en 1-0-ledning in till pausvilan. Middlesbrough hade stått upp överraskande bra första 45,

Fem minuter in på andra halvlek slog Stuart Downing ett lysande inspel och bolltittande mittbacksduon Koscielny/Gabriel visade hur man inte ska spela försvarsspel när Negredo styrde in bollen i mål från nära håll! 1-1 och vilt hemmajubel utbröt såklart!

Men Arsenal vek inte ned sig utan fortsatte gasa på offensivt.

Med tjugo minuter plus stopptid kvar drog Alexis in en perfekt cross i straffområdet, Ramsey bröstade ner bollen och Özil slog till på halvolley med vänstern. 2-1 och ett lika vackert som viktigt Arsenal-mål och det blev också det vinnande målet!

Grymt viktiga poäng för Arsenal som nu närmar sig både United på femteplatsen men också City på den åtråvärda fjärdeplatsen.