Arsenal vidare till FA-cup-final efter 2-1-segern mot City i semin!

Team celebration v Manchester City
Det skulle bli en nagelbitare av stora mått mellan Arsenal vs City i FA-cup-semin från Wembley.

Wengér fortsatte sin chansning med trebackslinjen och längst fram fanns ju målkungen Alexis Sanchez tillsammans med centertanken Olivier Giroud.

Nacho Monreal fick fortsatt förtroende lite högre upp i planen som mittfältare!

City hade sitt vassaste vapen längst fram: Sergio Kun Aguero.

Men även fina passningsfötter som: Silva  De Bruyne och Sane!

Första halvlek blev mållös men väl två bortdömda mål åt vardera lag. Först hittade Koscielny nätet men han var offside och sedan fick City in bollen bakom Cech men domaren flaggade för att hela bollen var ute innan. Vilket man såg var felaktigt på reprisbilderna.

Andra halvlek nu och då blev det spänning deluxe!

Sergio Kun Aguero chippade snyggt in ledningsmålet efter slarvigt bolltapp av Aaron Ramsey när klockan tickat upp på 62 minuter.

Men efter 71 minuters spel slog Alex Oxlade-Chamberlain en magisk cross som Nacho Monreal läckert drog in 1-1 med på volley!

City var sedan närmast segern under ordinarie tid efter en stolpträff av Yaya Touré och en nick i ribban från Fernandinho.

1-1-läge således efter 93 minuter och förlängning väntade på Wembley!

Och där drog Arsenal det längsta stråt.

Mesut Özil smekte in en prefekt frispark, bollen hamnade till slut efter lite flipperspel i Citys straffområde framför Alexis Sanchez och han lurade först Bravo åt ena hållet och la sedan bollen i det andra hörnet.

2-1 Arsenal i matchminut 100, ett mål som tog Arsenal till FA-cup-final!

Lite flyt, en jäkla vilja och fina comeback-skills är några av slutsatserna man kan dra efter Arsenals otroligt, sköna cupseger. Nu väntar Chelsea 27 maj!

För en mer mer detaljerad matchrapport läs länken nedan!