Straffkaos när Arsenal slog Burnley och hakar på Chelsea i toppstriden !

Alexis v Burnley
Matchvinnare och straffskytt på stopptid; ALEXIS!

Den 23 omgången av Premier League bjöd på många smällkarameller.

Igår tog Swansea hem segern borta mot Liverpool och fick lite fastare mark i bottenstriden.

Sedan kryssade Stoke mot Manchester U i 1-1-matchen där Wayne Rooney kvitterade på en magnifik frispark i 94 minuten.

City hade länge 2-0 men Tottenham kom tillbaka starkt och fixade en viktig bortapoäng efter mål från Alli och Son.

Arsenal med sikte på andraplatsen mötte luriga Burnley på hemmaplan idag.

Och det skulle bli en match med ett rafflande slut, rena rysaren faktiskt.

Nu kära läsare så följde jag bara matchen minut för minut via Arsenals hemsida så vill ni ha en detaljerade matchrapport så surfa in på länken här nedan.

Det var 0-0-läge men mycket boll för Arsenal efter första halvlek.

När klockan tickat upp på 58 så serverar Mesut Özil en perfekt slagen hörna och nyförvärvet Mustafi nickar snyggt in bollen i mål och 1-0 för hemmafavoriterna!

Granit Xhaka kommer alldeles för sent in och med bägge sulorna mot en Burnley-spelare och domaren har inte så mycket mer val än att ta upp det röda kortet och visa ut honom.

Arsenal är alltså nere på 10 men det dröjer tills 93 minuten innan gästerna kan utnyttja det och kvittera.

Inhopparen Coquelin fäller en motståndare i straffområdet och Gray kliver fram och pangar in 1-1. Cech har en hand på bollen men kan inte hindra den från att gå i mål!

I den 97 och sista stopptidsminuten får Koscielny en smäll i skallen i offensivt straffområde ur misstänkt offsideläge och domaren pekar på straffpunkten.

Alexis Sanchez kliver fram och chippar bollen över Heaton och in i mål.
2-1 och tre poäng är fixade och klara!

Arsenal vinner till slut och gör det alltså med 2-1 trots att både Granit Xhaka och Arsene Wengér ser rött.

Burnley stod upp riktigt bra matchen igenom och kan vara riktigt stolta över sin insats .

Nu tog sig Arsenal förbi både City och Liverpool i tabellen och parkerar för tillfället på en fin andraplats, åtta pinnar bakom serieledande Chelsea!