Mina tankar om Arsenals succéstart på säsongen.

Bildresultat för alexis sanchez Arsenal 2016
Ödmjuk stjärna: Alexis Sánchez !


Arsenal har ju inlett Premier League-säsongen strålande. Efter tio matcher delar Arsenal förstaplatsen tillsammans med Manchester City och Liverpool med 23 poäng. Bara målskillnad skiljer lagen åt. 

Och en av nycklarna till superstarten är ju att Wengér har fått ordning på försvarsspelet och att stjärnor som Özil, Cazorla,Walcott , Alexis och Giroud turas om att hitta nätet eller spela fram sina lagkamrater .

Sedan har ju "doldisar" som Elneny, Xhaka och Coquelin också klivit fram och kanske inte dominerat men i alla fall gjort det väldigt bra.

Försvaret har sedan Mustafis intåg i klubben höjt sig mil. Superduon Koscielny/Mustafi har visat sig vara svårpasserat vare sig det gällt ligamatcher eller CL-matcher. Monreal har varit lugnet själv, Bellerin fortsätter att ta för sig och ställa till det för motståndarna med sin otroliga snabbhet och Gibbs tar sina chanser när han får hoppa in. Sedan finns ju också viktiga truppspelare som Jenkinson och Gabriel plus rappe men ojämne Oxlade-Chamberlain.

Det tyder på bredd. Vilket behövs när matcherna duggar tätt vecka ut och veckan in .

Cech har stått varje ligamatch medan Ospina fått nöja sig med att spela i Champions League.
Få lag har tillgång till två så pass duktiga målvakter men den lyxen har Arsenal. Känns tryggt vilken av spelarna som får stå för bägge är ju liksom toppklass.

Egna talangen Alex Iwobi 20 har gått från bänk till startplats numera och det känns väldigt roligt att Wengér ger honom en hel del speltid i världens bästa liga , CL och ligacupen. Även andra ungdomar som Holding 20 och Maitland-Niles 19 har ju fått spela. TOPPEN.

 Säsongen har bara börjat men just nu går det mesta Arsenals väg.

Detta kan förhoppningsvis bli en grym säsong för spelarna, Wengér och fansen !
Bildresultat för mesut özil Arsenal 2016
Passningsgeni och målskytt : Mesut Özil !


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!