Målkung: ALEXIS!

Arsenal fortsätter visa fin form i ligan.

Igår var det bortamatch mot Sunderland och det skulle bli en riktig målfest .

Wengér saknade sina två viktigaste spelare i Santi Cazorla och Theo Walcott plus avstängde Granit Xhaka. Men comeback i laget gjorde Aaron Ramsey och Olivier Giroud.

Sunderland som inlett säsongen uselt jagade första segern i omgång 10 när alltså ett toppformat Arsenal kom på besök till Nordöstra England.

Nu till matchen.

Efter 20 minuter och rekordbra 22 passningar inom laget från Arsenals spelare nickade Alexis Sánchez läckert in 1-0-målet efter en snygg assist från Alex Oxlade-Chamberlain.

En ledning som Arsenal höll halvleken ut. Men kanske ledningen skulle varit större. Både Mesut Özil och Alex Iwobi hade heta lägen att näta men saknade kylan.

I andra halvlek fortsatte Arsenal dominera både bollinnehav och målchansmässigt men utan att få in ett andra mål.

När klockan tickat upp på 66 minuter fällde Arsenals keeper Cech Sunderlands Watmore med straff som följd.

Defoe klev fram och placerad bollen hårt i mål. 1-1 och Sunderlands fans firade hårt tillsammans med lättade spelare.

Wengér valde att agera direkt och slängde in 30-årige anfallaren Olivier Giroud efter 67 minuters spel. En succébyte skulle det visa sig.

Tre minuter senare med sin första bolltoutch drog Giroud in 2-1-målet på volley efter ett jättefint inlägg från Gibbs efter 71 minuter.

76 minuter på uret och Özils perfekt skruvade hörna nickade Giroud in fram till matchavgörande 3-1 !

Och avslutade målshowen gjorde Alexis Sánchez när han lekande lätt vinklade in 4-1 efter snyggt förarbete av Elneny och Ramsey .

Sunderland kämpade väl men hade ingenting att sätta emot när Arsenals stjärnor glänste vilket slutade i stortorsk.

Tre poäng, idel snygga mål och Arsenal fortsätter att hänga på toppduon City och Liverpool där uppe i en mycket tajt Premier League-tabell. Det blir min summering av denna match.

Nu väntar några dagars vila innan Wengérs pojkar har bortamatch mot Ludogorets i Champions League på tisdag.

Omgångens stora skräll stod ett utspelat Burnley för som med mycket flyt och en storspelande målvakt fixade 0-0 mot Zlatans United på Old Trafford.