Pressat Arsenal tog tre livsviktiga poäng mot Bayern i CL !

Målskytt 1!

Det var ett lätt pressat Arsenal som tog emot Bayern Munchen i CL hemma igår.
Efter två inledande uddamålsförluster mot först Zagreb borta och sedan Olympiakos hemma var det nästintill vinna eller försvinna som gällde för Wengérs pojkar.

Bayern däremot hade full pott efter två matcher och i Bundesliga har det blivit nio vinster på dom första nio matcherna! Och längst fram har Robert Lewandowski öst in mål efter mål efter mål.

Arsenal ställde upp med samma elva som senast (3-0-vinsten) borta mot Watford i PL.
Cech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Özil, Cazorla, Coquelin, Alexis, Ramsey, Walcott.

Peps gäng såg ut så här: Neuer, Alaba, Lahm, Bernat, Boateng, Costa, Vidal, Thiago, Muller, Alonso, Lewandowski.

Första halvlek.
Det var händelserikt men 0-0-läge efter första halvlek. Cech nekade Thiago ett givet mål i friläge och gjorde en grym räddning på Vidals volleyförsök och Neuer i andra kassen gjorde en galen räddning på Walcotts stenhårda nick från bara någon meter .

Andra halvlek.
Arsenal fortsatte försvara sig väl men tyskarna var riktigt farliga i sitt omställningsspel.
Muller hotade, Lewandowski visade klass och även Vidal var rivig på mitten liksom Alonso som styrde på mitten med fina crossbollar.

I hemmalaget var Coquelin framträdande liksom Cazorla, Özil och i viss mån även Walcott och Alexis.

När klockan tickat upp på 77 minuter slår Cazorla en frispark som Neuer helt missar och först på bollen är Giroud som lekande lätt nickar in ledningsmålet 1-0 till Arsenal, viktigt minst sagt!

Tyskarna trycker upp allt och alla sista femton och Lewandowski bommar ett friläge på stopptid.
Men i den 93 minuter bryter Bellerin vackert ett uppspel , sprintar förbi en chanslös Boateng och serverar Özil fram till 2-0 och segern i hamn!

Livsviktig seger, snygga mål och nu lever CL-drömmen i allra högsta grad för Arsenal FC.
Det var ett riktigt håll-käften-resultat Arsenal bjöd på igår och det visar bara åter igen att i fotboll kan allt hända!