Arsenal upp i serieledning efter 2-1-vinst hemma mot Everton!

Målskytt igen!

Efter den så viktiga segern mot Bayern Munchen i CL senast var det åter igen dags för Premier League-lunken idag när Arsenal tog emot Everton hemma på Emirates Stadium.

Arsenals startelva: Cech, Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Özil, Alexis, Giroud.

Evertons startelva: Howard, Coleman, Stones, Jagielka, Galloway, Barry, Mccarthy, Lennon, Barkley, Delofeu, Lukaku.

Första halvlek.
Det var fartfyllda första 45 minuter.
Arsenal dominerade stundtals både sett till bollinnehavet och målchanserna.

Mesut Özil bommade ett riktigt bra läge , men Howard läste tyskens avslut lysande och räddade briljant.

I bortalaget hotade den väldige Romelu Lukaku ständigt och framförallt den rappe och tekniske Ross Barkley.

Efter 36 minuter nickade Olivier Giroud läckert in 1-0-målet, fint serverad av assistkungen Mesut Özil som med en perfekt skruvad cross prickar fransmannens huvud.
Två minuter senare var det dags igen. Cazorlas läckra frispark nådde Koscielny som hoppade högst och tryckte in 2-0 med skallen.

Snygga mål och hemmalaget hade på två minuter skaffat sig en rejäl matchboll för att vinna !

Precis innan pausvilan fick Everton in ett viktigt reduceringsmål. Duktige Ross Barkley sköt, Gabriel kastade sig för att blocka/styra undan skottet men fick i stället se bollen gå förbi Cech och in i mål.

Andra halvlek.

Everton höjde sitt spel i akt två. Arsenal-spelarna däremot började se allt tröttare ut ju längre matchen led kändes det som.

Men laget glimtade till ibland och visade vilken klass dom besitter i kontringsspelet.

Giroud prickade ribban med ett mäktigt skott och Özil slog till med ett hårt, pressat skott som tog klockrent i stolpen i slutminuterna.

Everton skapade minsann chanser dom med. Lukaku hade en boll i ribban. Och i 84:e minuten stod Cech för en monsterräddning på Delofeus friläges-avslut!

Det blev nerviga slutminuter framför tv:n men Arsenal höll undan och vann till slut och det bästa av allt: jag vågade se hela matchen, alla 94 minuter!

Tre poäng, serieledning och 4 raka PL-segern för Arsenal i afton. Det går bra nu!