Tredje raka segern för Arsenal och en återtagen bronsplats i tabellen!

Målskytt igen: Giroud!

Efter stjärnsmällen mot Monaco senast var det dags att byta fokus. Premier League-fajt mot Everton hemma väntade Arsenal på söndagseftermiddagen.

I ligan har Londonlaget radat upp segrar på sistone, kul! Det återstår att se om den trenden skulle fortsätta även efter dagens match.

Roberto Martinez har inte fått fart på sitt Everton alls denna säsong. Laget har många offensiva , duktiga spelare som: kraftpaketet Lukaku, snabbe Mirallas och tekniske underbarnet Ross Barkley. Men defensivt har det inte alls funkat. Trots duktige Tim Howard i mål,  nickstarke Phil Jagielka,  straff och frisparks-specialisten Leighton Baines och lurige  Seamus Coleman i backlinjen. Att laget parkerar på en blygsam 14-placering i tabellen är klart underkänt!

Bättre går det i Europa League där Everton visat upp grym fotboll och är klara för kvartsfinal där Dynamo Kiev väntar. 

Nu till matchen. Och elvorna.

Ospina, Bellerin, Gibbs, Gabriel,  Koscielny, Alexis, Oxlade-Chamberlain, Özil, Cazorla, Coquelin, Giroud. 

Howard, Coleman, Stones, Garbutt, Jagielka,  Besic,  Barry, McCarthy, Barkley, Mirallas, Lukaku.

 Eftersom jag bara följde matchen via mobilen på Arsenals hemsida och sett lite highlights-svep och andra halvlek i repris (och det sporadiskt) så blir det inte så detaljerat men förhoppningsvis ändå  en kul matchrapport för mina läsare här på bloggen!

Första halvlek. Det skulle bli en jämn och rätt chansrik första 45. Lukaku fick en riktigt bra chans inledningsvis (minut 25) efter slarv av Arsenals nye back Gabriel men Ospina var snabbt ute och räddade upp det läget briljant. Sedan växlade Arsenal upp och började hitta sitt spel och flow på planen. Efter 39 minuter slog Özil en låg hörn-variant som Giroud var först och smällde vackert in på ett tillslag, snyggt! 1-0 Arsenal.

Lukaku var ett ständigt hot med sin snabbhet och fysiska överlägsenhet men Arsenals kvicka backar höll honom och Everton mållösa efter första halvlek. 

Andra halvlek. Bortalaget börjar inspirerat! Och Everton gör det bra, speciellt i kontringsspelet. 
En ljusglimt på högerkanten var svårfångade Coleman. Plus även till Lukaku, Barkley och inhopparen den rappe Aaron Lennon. 
Arsenals backar får verkligen jobba hårt glimtvis för att freda sitt mål. Men när det hettade till visade Ospina prov på sina fina reflexer och duon Gabriel/ Koscielny spelade sjukt bra tillsammans och fina insatser stod även tonåringen Bellerin och engelsmannen Gibbs för. När klockan tickat upp på 89 minuter hittar Özil snyggt Rosicky men en briljant passning och tjeckens skott letar sig med lite flyt in i mål, 2-0 Arsenal, och matchen är vunnen! Men trots 7 stoppminuter (på grund av Coquelins dubbla smällar) håller hemmalaget undan och tar tre väldigt viktiga poäng i topp-fyra-fajten. I och med segern tar Arsenal tillbaka bronsplatsen i tabellen och ligger nu blott fyra poäng bakom tvåan City som föll tungt mot Liverpool!

Plus: Dom snygga målen, först Giroud och sen Rosicky. Özils dubbla assist, Ospinas grymma målvaktsspel, Rosickys inhopp, Cazorlas briljans och Gabriels fina brytningar. Hela LAGET förtjänt högsta betyg och alla spelare. 
Minus: Skadan på Coquelin!

Nu väntar några dagars välbehövlig vila innan derbyt mot QPR på onsdag.
Rosicky firar hårt!

Två assist blev det för kung Özil idag!
 
Skott kommer. Och mååål!












 







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!