Arsenal vidare till FA-cup-semin, slog ut Manchester United på Old Trafford!

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeees!

Chelsea, Man Miljard och Everton har redan åkt ut men topptrion Aston Villa, Arsenal och Liverpool (omspel borta mot Blackburn väntar) är fortfarande kvar i anrika FA-cupen.

Och först till semi blev Aston Villa som besegrade grannen WBA i derbyt på Villa Park med 2-0.

I den andra cupfajten stod Blackburn emot borta mot Liverpool och fixade 0-0 vilket alltså betyder omspel på Ewood Park. Så skrällarna fortsätter!

Under söndagen gjorde Manchester U vs Arsenal upp om en semifinalbiljett på Old Trafford.

Danny Welbeck gjorde comeback på sin gamla hemmaplan efter att ha blivit bortknuffad från klubben av svindyra flopp-lånet Falcao.

Wengér satsade på ett starkt lag med:  Szczesny, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Cazorla,
Coquelin, Alexis, Oxlade-Chamberlain, Özil, Welbeck.

Van Gaal valde dessa 11:a
de Gea, Shaw, Smalling, Valencia, Rojo, Blind, Fellaini, Herrera, Di Maria, Young, Rooney.

Två offensivt skickliga lag möttes med svajigt försvar men en bra match skulle det bli.

Första halvlek.
Mesut Özil och Naco Monreal väggade sig snyggt fram innan Oxlade-Chamberlain tog över showen och solokörde förbi tre, fyra motståndare innan han slog en perfekt passning till Monreal och spanjoren lyfte läckert in 1-0-målet över en chanslös de Gea. 1-0 Arsenal efter blott 26 minuter.

Tre minuter senare slog Di Maria en grym cross till Rooney som kraftfullt nickade in 1-1, fint mål.
 Även om Koscielny missade grovt i markeringsspelet där, svagt!

Likaläge och jämnt spel får sammanfatta första 45. Extra plus får Fellaini och Alexis för fina insatser!

Andra halvlek.
Även i akt två blir det spänning och nerver.
Fellaini fortsätter vinna alla nickdueller och är en ständigt hot för hemmalaget och för Arsenal glänser supertrion Alexis-Özil-Cazorla , kul att se! Efter 61 min pressar både Alexis och Welbeck högt, vilken ger utdelning. Valencia slår en rikigt dålig hemåt-passning till de Gea som springer ut för att försöka nå bollen, men först fram i stället är Welbeck som petar bollen förbi keepern och rullar in 2-1 i öppet mål, påpassligt!

Arsenal i ledning med dryga 30 min kvar. Intressant!
Man U:s jakt på kvittering tvärdör när Angel Di Maria först åker på ett gult kort för filmning i kamp med Ramsey och sedan tar tag i domaren tröja och åker på kort nr två, det vill säga rött på loppet av en minut med kvarten kvar av matchen. 90 plus 5 : sluuut!

Plus: Yeeeeeeeeeeees: äntligen seger för Arsenal mot Manchester U och dessutom på Old Strafford, underbart efter nio års väntan! Semifinalklart i FA-cupen och det betyder allt. Hela laget förtjänar högsta betyg för en grym insats.

Minus: Oxlade-Chamberlains skada

Matchens stjärna: David de Gea. Grymma räddningar matchen igenom. Framförallt på Alexis skott och Cazorlas volley, briljant!