Mina tankar om Arsenal FC och PL.

Premier League brukar rankas som världens bästa liga. Men engelsk fotboll har stagnerat.
Osexiga Chelsea leder PL-tabellen på 22 poäng för tillfället. Arsenal inledde starkt men har tappat.
Det började ju bra med 2-0 seger mot Liverpool och 6-1 krossen på Saints, därimellan spelades två 0-0 matcher mot Sunderland och Stoke. Det fortsatte med knapp torsk hemma mot Chelsea, seger mot hemmastarka West Ham innan säsongens sämsta insats genomfördes mot Norwich borta.
1-0 torsk efter en genomusel insats av Arsenals stjärnor. Det var bedrövligt, långsamt och viljelöst ute på planen. Arsenal-spelarna borde skämmas!
Arsenal har inkasserat 12 poäng hittills och en 9:e plats i tabellen med målskillnaden 12 gjorda och 6 insläppta. Det krävs en rejäl uppryckning om Londons stolthet ska fixa en CL-plats även denna säsong. Viktiga matcher står på agendan. Här näst väntar QPR hemma, Man U borta, Spurs hemma och Fulham hemma. Arsenal måste snabbt hitta vinna-formen igen så laget kan hänga på i kampen om topp-platserna. Everton, Spurs, West Ham och WBA är alla före i den fajten men med trepoängssystemet kan sånt ändras fort. Seger i derbyt mot QPR är ett måste. Min förhoppning är ju att Arsenalspelarna springer ut på planen och gör en kanonmatch och vinner med 4-0.
Podolski skulle behöva göra mål, så jag hoppas han pangar in ett hattrick imorgon.
Eftersom Everton möter Liverpool och Chelsea möter Man U är ju chansen rätt stor att toppkonkurrenterna tappar poäng, vilket givetvis gynnar Arsenal.

Arsenal som inlett med två raka segrar i CL, fick uppleva sin första förlust i onsdags.
Trots hemmaplan var det gästerna Schalke o4 som vann. Sena mål från Huntelaar och Affelay gav segern.
Tätt, tätt i grupp H som nu Schalke 04 leder med sju poäng tätt följda av Arsenal på sex poäng, med tre matcher kvar.

Säsongen är lång och i fotboll kan som bekant allt hända.
Sakta men säkert kommer Arsenals stjärnspelare tillbaka efter skador. Jack Wilshere, Bacary Sagna och Emmanuel Frimpong är glädjande nog redo för comeback, medans Rosicky, Walcott och Diaby får vänta lite till.
Det är mörkt på Arsenalhimlen just nu men snart kommer stjärnor i form av segrar lysa upp himlen förhoppningsvis.

Det kan ju bli en lyckad Arsenal-säsong trots allt. En titel skulle betyda grymt mycket, är det några ord jag ogillar så är det titeltorka och Arsenal i samma mening.
30 omgångar kvar av PL och tar Arsenal en bronsplats i tabellen, vinner någon cuptitel och når så långt som möjligt i Champions League skulle jag vara grymt nöjd med säsongen.
Säsongen 2012-2013 är säsongen Arsenal-spelarna äntligen får lyfta en buckla förhoppningsvis.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!