Messis tre mål sänkte Deportivo!

Efter landskampsuppehållet var det åter igen dags för La Liga-fotboll.
Deportivo tog emot Barca hemma. Gästerna ställde upp så här: Valdés mellan stolparna, backar:
Montoya-Song-Mascherano-Alba, på mitten:Busquets, Iniesta och Fàbregas och längst fram Messi, Tello och Villa. Hemmalagets startelva:
Aranzubia - Laure, Ze Castro, Marchena, Ayoze - Alex Bergantiños, Abel Aguilar - Bruno (Oliveira 61'), Valeron (Camuñas 61'), Pizzi - Riki (Salomão 81').
Nu till matchen.
Barca får en drömstart när Jordi Alba pangar in ettan fint framspelad av Cesc efter två och en halv minut! Blott fem minuter bygger Iniesta och Messi upp för Tello som får bollen finter upp en motståndare och skjuter in tvåan, snyggt!
Enligt spanskt media hade Barca 78 procent i bollinnehav efter 15 minuter, dessutom på bortaplan imponerande! 3-0 kommer också, efter ett riktigt drömanfall där Mascherano ger bollen till Cesc, Messi tar en korslöpning och Cesc klackar bollen fram till argentinaren som avslutar genom att skjuta upp bollen med kraft! Depor snyggar till siffrorna något när Pizzi gör 1-3 på den straff, en straff som inte skulle varit straff eftersom fällningen av Riki skedde utanför straffområdet. Barca vaknar dock till direkt efter målet i baken, Cesc slår en glimrade passning till Messi som trots fyra motståndare i ryggen kan drar in fyran, bollen perfekt i en hörnet. Så paussiffrorna är 4-2 till Barca efter första 45.
Andra halvlek nu. Direkt drar Sergio på sig en frispark varpå Pizzi trycker upp bollen i krysset fram till 3-4, riktigt snyggt! Två minuter senare rycker Riki förbi Mascherano som tycker upp armbågen och argentinaren får sitt andra gula det vill säga rött kort.
Matchen svänger nu. Barca får frispark och Messi kliver så klart fram, men bollen i stolpen, riktigt nära där! Villa går ut och Adriano kommer in, Tito vill täppa till bakåt nu, det är tydligt.
Mera byten nu: efter en superinsats får Cesc lämna planen och in kommer Xavi, även Tello går ut och Pedro kommer in. Det är nervöst nu, ska Barca hålla undan eller inte?
I den 77 min vänder Leo Messi bort en motståndare, rusar förbi tre till och avslutar sedan med en kanon i mål, just där visade Lionel Messi varför han är världens bästa fotbollsspelare.
Grym spelare han är. Bara minuter senare blir det mål igen. Ett Depor-inlägg i boxen når Jordi Alba som lyckas lobba in bollen över Valdés fram till 4-5, konstigt att självmål nästan alltid är så snygga!
Men Barca vinner med 5-4 i en riktigt underhållande och målglad match.
Plus: Messis tre mål, Cescs första halvlek!

Minus: Försvarsspelet.