Storyn om Santi Cazorla (så här långt..)

27-årige spanjoren Santi Cazorla började sin seniorfotbollskarriär i Recreativo Huelva dit han var utlånad från Villareal. Lille Santi är ett bollgeni som kan spela både på kanterna och centralt i mitten. Cazorlas starka egenskaper är kvickheten, tekniken, farten, att slå fina öppnande passningar och hans sinne för mål. Lägg därtill hans förmåga att göra mål på frisparkar så förstår man ju vilken grym spelare Santi är! Efter flera fina säsonger i Villareal skrev Santi på för storsatsande Malaga sommaren 2011. Där blev det 38 matcher och 9 mål för Santi Cazorla och en fjärdeplats i ligan för succégänget från solkusten Malaga vilket betyder CL-spel!
Malaga brottades med svåra ekonomiska problem under sommaren som gått varpå klubben blev tvungen att sälja sin stjärna Cazorla för att på så vis rädda sin ekonomi. Då Arsenal slantade upp 150 miljoner för Malagas stjärna bestämde sig Santi för att krita på för Londonlaget.
Men först bollade Santi Cazorla frågan med fd Arsenalstjärnorna Robert Pirés och Cesc Fabregás innan han tog steget till London. Väl där har spanjoren verkligen gjort avtryck. Cazorla var bäst på planen mot Sunderland (0-0) hemma och målskytt och match-hero i 2-0 segern mot Liverpool på Anfield Road senast.
Arsenal har gjort ett kanonköp i Santi Cazorla, han kommer glädja Arsenalfans i många år framöver och kanske vara en av anledningarna att klubben kan börja vinna titlar igen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!