Arsenal blev ju av med målkungen och kaptenen Van Persie men köpte också in Santi Cazorla, Lukas Podolski och Oliver Giroud för att vässa till offensiven.
Det började dåligt, med två 0-0-matcher mot först Sunderland hemma och sen Stoke borta.
Genast dök rubriker som: "Arsenal kan inte göra mål utan Van Persie" upp.
Men nya Arsenal visade i omgång 3 att laget kan bli riktigt slagkraftigt.
Det blev 2-0-seger på Anfield Road mot Liverpool. Målen gjorde Podolski och Cazorla.
Bakåt gjorde tredjekeepern Mannone en grym insats och nollade storstjärnan Luiz Suarez.
Efter landskampsuppehållet visade Wengers boys prov på drömfotboll då Southampton gästade Emirates Stadium. 4-1 stod det efter första halvlek. Då hade Saints gjort två självmål tack vare Gibbs fina inlägg, Poldi pangat in en frisparkspärla och Gervinho krutat in fyran fint framspelad av Arteta.
Andra halvlek avslutades med att Aaron Ramsey trixade sig förbi Saints försvar men träffade stolpen
varpå Gervinho kunde pricka in sitt andra och Arsenals femte mål i matchen.
Theo Walcott hoppade in och avslutade Arsenals målfest med att göra 6-1-målet i 88:e min.
Efter 4 omgångar ligger Arsenal på bronsplats med 8 poäng och en grym målskillnad på 8 gjorda mål och bara 1 insläppt mål (bäst i PL så här långt).
Nu är också skadade stjärnor som Jack Wilshere (tillbaka i träning äntligen, efter 14 månader) Tomas Rosicky och Bacary Sagna på gång tillbaka, vilket givetvis är väldigt skönt.
Säsongen är ju lång men som det känns just nu kan Arsenal faktiskt vara med att kriga om medaljer i Premier League och kanske vinna Capital One Cup eller FA-cupen.
Arsenal är ett topplag och skulle säsongen sluta med en titel skulle jag blir överlycklig!!!!! I fotboll kan ju som sagt allt hända.