Knapp derbyförlust mot Chelsea.

Efter 1-1 mot City borta och 6-1 krossen mot Coventry var Arsenal taggade för derbyt mot Chelsea. Tidig match på Emirates Stadium.
Wengér valde att bänka Per Mertesacker.
För att satsa på denna elva: Mannone, Jenkinson,Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Arteta, Diaby, Ramsey, Cazorla, Podolski och Gervinho. Chelsea ställde upp så här: Cech, Ivanovic, Terry, Luiz, Cole, Mikel, Ramires, Oscar, Mata, Hazard och Torres.
Nu till matchen. Hemmalaget inledde bra. Inom 12 minuter hade Diaby, Cazorla och Ramsey testat skottlyckan (vilket är ovanligt mycket för att vara Arsenal som hellre passar in bollen i mål än skjuter.) Arsenal-fansen buade högt varje gång Terry och Cole hade bollen, vilket var rätt ofta. Tyvärr så fick duktige Diaby gå av efter bara 17 minuter pga skada. In kom 19-årige Alex Oxlade-Chamberlain.
Tre minuter senare får Chelsea frispark. En frispark som Juan Muta slår och Fernando Torres pangar in fram till 1-0, Koscielny missar helt spanjoren där. Minuter senare är det nära mål igen för Chelsea när Torres kommer fri men Koscielny hinner upp spanjoren och krokar/fäller honom precis i skottögonblicket men ingen straff där.
Hemmalaget avslutar i alla fall halvleken strongt.
Fint spel av trion Jenkinson, Oxlade-Chamberlain och Cazorla
ger Gervinho läget i straffområdet. Gervinho vänder om snyggt och krutar in kvitteringen på kraft i minut 43.
Likaläge således efter första 45.
Andra halvlek nu. Arsenal öppnar strongt även i halvlek två.
Men trots det hamnar hemmalaget i underläge direkt.
Arteta tappar boll, Chelsea kontrar och Vermaelen känner sig tvingad att stoppa anfallet oschysst med frispark och gult kort som följd.
Mata skruvar in bollen som går direkt in i mål, där var Mannone inte med alls. Effektivt av Chelsea men väldigt dåligt försvarsspel av hemmalaget igen. Arsenal tar tag i spelet omgående och skapar en del. Lukas Podolski nickar mot mål men Cech gör en grym reflexräddning där. Wengér försöker i alla fall genom att ta in Walcott och Giroud.
Giroud är riktigt nära en kvittering då hans skott ändrar riktning på Ivanovic men Cech gör ännu en fin räddning. Chelsea spelar smart och försvarar sig väl. Arsenal har mycket boll och skapar framåt men Cech gör en helgrym insats mellan stolparna. Övertid nu. Giroud får läget, han rundar Cech i Chelsea-målet och skjuter bollen utanför.
2-2 och Arsenal-poäng ska det vara där. Men Giroud är ingen Van Persie som gör målen och det kostade poäng denna gång.
Tung derbytorsk således för ett Arsenal som var nära och spelade glimtvis bra fotboll.
Plus: Jenkinson och Gibbs insatser och Gervinhos mål.

Minus: Försvars-spelet vid Chelseas bägge mål och Girouds miss på övertid.
32 matcher kvar och Arsenal kan och kommer att vara ett topplag som krigar om medaljer även denna säsong.