Arsenal fortsatt obesegrade efter 1-1 borta mot mästarna Manchester City borta.

Premier Leagues omgång 5 innehöll en riktig supersöndag. Med matcher som Liverpool-Man U och Man City och Arsenal. Min rapport kommer handla om matchen mellan Manchester City och Arsenal FC.
Hemmalaget ställde upp med: Hart,Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy, Toure, Garcia,  Sinclair, Silva, Dzeko och Aguero. Arsenal satsade på: Mannone, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Diaby, Ramsey, Cazorla, Podolski och Gervinho.
Det var Arsenal som inledde grymt med mycket bollinnehav mot ett avvaktande Man City.
Efter en snabb Arsenalomställning hittar Ramsey Gervinho med en skönt bra passning, tyvärr missar Gervinho helt mottagningen och bollen hamnar i Joe Harts handskar.
Bara minuter senare kommer nästa chans, Jenkinson fajtar sig förbi Lescott och slår en fin snett inåt bakåt pass men tysken skjuter högt över med högern. Arsenal har greppet om matchen, det enda som saknas är någon som gör målen och kan avsluta. Det behöver inte alltid passas in bollen i mål, ta skott ibland också det överraskar oftast motståndarna.
Cazorla slår en snygg djupledsboll till Gervinho men fd Arsenalspelaren Clichy gör en lika fin som viktig glidtackling.
City visar grym effektivitet då Lescott når högst på en hörna och nickar in bollen.
Kort efteråt är det riktigt nära 2-0 när Dzeko får på en drömträff med vänstern fint framspelad av Aguero. Första 45 slutar 1-0 till hemmalaget, men Arsenal ser starka ut och skapar mycket.
Andra halvlek nu.  Diaby tappar boll, City kontrar. David Silva dribblar förbi två motståndare och smörar sen fram Sergio Kun Aguero som skjuter högt över från svår vinkel. Arsenal sticker i mellan men en chans framåt men Gervinho har siktet för högt den här matchen och skjuter över igen.
När klockan står på 72 minuter byts Theo Walcott och Oliver Giroud in. City kastar in Carlos Tevez och Mario Balotelli. Sent runt 80:e min kommer Santi Cazorla loss i straffområdet och får till en drömträff med högern, Joe Hart gör en grym räddning och bollen går ut till hörna.
Lescott får inte undan bollen efter hörnan så Koscielny slänger sig fram och trycker upp bollen i krysset fram till 1-1 minut 82! Snyggt, härligt och underbart fotbollsmål och Arsenal är tillbaka i matchen. Sista minuterna av matchen blir spännande.
Koscielny missar sin rensning i eget straffområdet varpå Tevez är väldigt nära att göra mål.
Sista chansen får Arsenal men Gervinho gör som han har gjort hela matchen skjuter högt.
Så slutresultatet blir 1-1 vilket känns rättvist.Arsenal avancerar upp till femte plats och är fortfarande obesegrade.
 Plus:Koscielnys insats och Cazorlas magi! Minus: Mannones ingripande vid Citys mål och Gervinhos avslut.