Derbyseger för Arsenal mot Brentford trots Ramsdales misstag!

Då var det lördag igen och ännu en omgång av världens bästa liga Premier League. Arsenal tog sig an luriga Brentford hemma på Emirates Stadium i kvällsmatchen. Aaron Ramsdale var tillbaka i kassen då David Raya inte får spela mot den klubb som äger honom och Trossard ersatte en skadad Martinelli. Jag såg faktiskt det mesta av första halvleken och som väntat hade Arsenal både spel och bollinnehav medan gästerna knappt fick låna bollen alls! Saka hittade White som i sin tur slog ett inlägg som Rice snyggt styrde in med skallen 1-0 till Arsenal i minut 19. Hemmalaget såg ut att gå till halvtidsvila i ledning men på stopptid drällde Ramsdale med bollen och Wissa fick målvaktens rensning på sig och så var det kvitterat. Ett stort misstag och likaläge efter första halvleken. I andra halvlek fortsatte Arsenal visa upp bra spel glimtvis och Ramsdale spelade upp sig rejält och gjorde några viktiga räddningar! Och i slutminuterna slog White ännu ett fint inlägg och där dök Havertz upp och nickade in segermålet i 86:e minuten! UNDERBART. Resultatet var mer tajt än matchbilden såg ut och hemmalaget tog tre rättvisa och viktiga poäng i kampen om guldet! Därmed gick Arsenal upp i en tillfällig serieledning. Lagkompisarna och tränaren Mikel Arteta kramade om Ramsdale lite extra efter matchen. Havertz sa i en intervju efteråt: Det var skönt, särskilt efter det målet vi släppte in. Vi pratade med varandra i paus och sa att vi skulle vända på det. Misstag är en del av fotbollen, jag har också gett bort mål. Vi visade på stark mentalitet! På tisdag väntar returen mot Porto där mina grabbar ska vända ett 1-0-underläge då portugisterna fick in ett mål på stopptid på sin hemmplan.