Arsenal tog en lite tursam men ändå imponerande seger mot Chelsea!

Premier League-säsongen 2020/2021 går mot sitt slut! Och under tisdagen blev Manchester City otroligt välförtjänta ligamästare då Leicester slog tvåan Manchester United på Old Trafford med 2-1. Under onsdagskvällen bjöds det på Londonderbyt mellan Chelsea vs Arsenal! Chelsea var självklart knappa favoriter men Arsenal kan man aldrig riktigt räkna bort. Chelsea vilade flera av sina stjärnor som Werner, Kante och Alonso. Förstårligt med tanke på det täta spelschemat! Coach Mikel Arteta satsade på dessa spelare Leno, Gabriel, Holding, Mari, Saka, Elneney, Partey, Tierney, Smith Rowe, Ödegaard och Aubameyang. Första halvlek. Det blev en spännande, sevärd och bra fotbollsmatch av vad jag hörde. Såg ej matchen men följde den på Arsenals hemsida glimtvis. Efter blott 16 minuters spel fixade Smith Rowe 1-0 för Arsenal och det efter en miss i Chelseas försvar. Assistpoängen fixade lagkaptenen Aubameyang! Chelsea skapade en hel del chanser så Arsenals försvar hade det tufft men dom gjorde ändå en storstilad insats. Andra halvleken fortsatte lite i samma stil! Chelsea skapade lägen framåt utan att kunna förvalta dom tyvärr! På stopptid var det väldigt näta en kvittering men ribban räddade Arsenal två gånger om dessutom. Med ganska mycket flyt och en riktigt fin LAG-insats gav Arsenal tre sköna och imponerande poäng i derbyt! Nu väntar några dagars återhämtning och träningspass för sen är det bara att tagga om till nästa match som är mot Crystal Palace på bortaplan.