Benfica-Arsenal 1-1 i första matchen av två i Europa League.

Då var det äntligen dags för Europa League-slutspelet. Benfica tog sin Arsenal på neutral plan på grund av Covid 19. Matchen spelades i Rom på Stadio Olimpico! Det skulle bli en både jämn och spännande fajt. Arsenal spelade en fin och fartfylld fotboll och skapade flera heta chanser då jag följde matchen glimtvis på Arsenal.com Benfica hade den rutinterade mittbacksduon Otamendi och Vertongen som ju spelat många år i Premier League. Fortsatt 0-0-läge i halvtid. I andra halvlek bjöds det på två snabba mål. Först gjorde Benfica 1-0 på straff efter mål från Pizzi och det kom till efter en oturlig hands på Smith Rowe. Arsenal kom tillbaka direkt för bara tre minuter senare slog Saka till med ett vackert kvitteringsmål och 1-1. Det blev även slutresultatet. Nu känns det ganska öppet inför returen nästa vecka men Arsenal fick med sig ett viktigt bortamål och en bra poäng så det känns positivt. UNDERBART. Kul också att Kieran Tierney gjorde comeback med ett inhopp. Sakas målform verkar hålla i sig och det är ju kul sen gjorde även Ödegaard, Gabriel, Luiz och resten av grabbarna en grym match totalt sätt. Arsenal förtjänade nog att vinna av det jag läste på Arsenals hemsida efteråt och av vad coach Mikel Arteta sa då han delade med sig av sina tankar från matchen. Till helgen väntar suveräna serieledarna Manchester City på Emirates Stadium men jag hoppas som alltid på Arsenal. När allt klaffar både offensiv och defensivt kan Arsenal slå vilket lag som helst.