Frankrike vann VM-guldet!

Grattis Frankrike!

Då var det äntligen dags för VM-finalen mellan Frankrike-Kroatien.

Detta har verkligen varit skrällarnas mästerskap där favoriter som Tyskland, Spanien, Portugal och Argentina alla fallit ut tidigt ur turneringen.

Nu till den stora finalen.

Efter blott 18 minuters spel råkade Kroatiens anfallsess Mandzukic styra in ledningsmålet för fransmännen i egen kasse! Oflyt.

Men kroaterna reste sig som så många gånger förr detta mästerskap. Perisic dundrade in kvitteringen efter en härlig träff utifrån.

När klockan tickat upp på 37 minuter fick Frankrike efter hjälp från VAR en straff med sig då Perisic råkade få bollen på handen efter en fransk hörna.

Atletico Madrids stjärna Griezmann klev fram och slog in 2-1-målet och det blev halvtidssiffrorna.

Andra halvlek nu. Kroatien fortsatte kämpa på och Luka Modric drev på sina lagkamrater och glänste på mittfältet med sin teknik och magiska passningar som han gjort under hela mästerskapet.

Denna gång räckte det tyvärr inte för Frankrike var för bra.

3-1 fixade Pogba efter lite flipperspel i kroaternas försvar och 4-1 slog tonåringen och hela VM:s golden boy Mbappe in med ett skruvat skott.

Hugo Lloris bjöd på VM:s sämsta dribbling och gav Kroatien kontakt då Mandzukic rullade in ett av sin enklaste mål i karriären.

Frankrike vann VM-guldet efter en härlig målrik final med 4-2 men Kroatien vann ett silver och har visat att dom har ett fantastiskt landslag med hjältar som aldrig ger upp.

VM:s bästa spelare-pris gick självklart till Kroatiens megastjärna Luka Modric, bästa unga spelare blev Frankrikes stjärnskott Mbappe och priset som bästa målvakt gick till Belgiens Courtois.

Nu är VM 2018 slut och mina bästa minnen är: Sveriges succé, Mbappes genombrott, Frankrikes VM-guld, Luka Modrics briljans och Kroatiens briljanta mästerskap.