Det var laddat för derbyfest när Tottenham tog sig an Arsenal under lördagen!

Arsenal kom till spel utan Aaron Ramsey som åkt på en ljumskskada. Men tillbaka i laget var Danny Welbeck.

Wengér satsade på dessa elva: Cech, Koscielny, Mustafi, Monreal, Bellerin, Elneny, Xhaka, Özil, Wilshere, Mkhitaryan och Aubameyang!

Tottenham hade Premier Leagues skytteligaladare Harry Kane ensam på topp och på mitten fanns duktige Christian Eriksen och ständigt filmande Delle Alli.

I höstas vann Arsenal ganska enkelt med 2-0 på hemmaplan efter mål från Mustafi och Alexis!

Första halvlek var intensiv.

Det var en jämn första halva av matchen där Tottenham hade lite mer boll och var snabbare att gå framåt. Arsenal hade inte skott på mål under första halvlek.

Första spelare att ta ett avslut var Hector Bellerin och det var inte ens nära! Bästa chansen för hemmalaget hade målkungen nr ett Harry Kane men hans nick gick högt över trots att han var helt fri. Mest anmärkningsvärt var väl kanske domarens miss när han blåste Arsenal och Aubameyang på ett friläge!

Andra halvlek. Tottenham växlar upp och dominerar halvleken totalt.
Och det ger utdelning tre minuter in på andra halvlek. Laurent Koscielny tappar markeringen i kamp med Harry Kane och Harry Kane nickar in ledningsmålet efter ett perfekt serverat inlägg från Sean Davies!

Arsenal skapade inte mycket framåt alls utan fick mest försvara. Det var först när Lacazette och Welbeck kom in som det blev lite mer fart och tryck mot Tottenhams mål!

På stopptid hände det mesta. Först testade Lacazette ett volleyförsök som gick skyhögt över målet och  sedan i matchens nästa-sista-minut ryckte fransmannen förbi Tottenhams försvar  men rullade bollen precis utanför stolpen! Det hade inte varit välförtjänt men det var snubblade nära en poäng där för Arsenal.

Tottenham var det bättre laget denna gång och vann fullt rättvist! Inte så mycket mer att säga liksom!

Plus: Cechs insats mellan stolparna. Hans makalösa räddning på Eriksens frispark var matchen grej! Lacazettes inhopp. Killen förtjänar mer speltid och lite flyt framför mål.
Minus: Det mesta. Vad var Özil! Mycket bolltapp och inställningen hos spelarna kändes alldeles för dåligt!

Nu får Arsenal byta fokus från toppfyra till toppfem och försöka rädda en Europa League-plats dom sista månaderna av säsongen!

Härnäst väntar Östersund i dubbelmöten för Arsenal innan den stora finalen i ligacupen mot Manchester City på Wembley den 25 februari. Det finns fortfarande mycket att spela för och jag hoppas fortfarande att detta kan bli en bra säsong!