Målskytt: MESUT ÖZIL!
Det var upplagt för fotbollsfest när succégänget Östersund tog emot Premier League-sexan Arsenal på Järnkraft arena ikväll!

Snön var bortskrapad från läktarna, Wengers jacka var uppdragen och Potters grabbar var redo för match.

Väl på planen var det Arsenals stjärnor som glänste starkast!

1-0 fixade Nacho Monreal efter tretton minuter. Keita lämnade en billig retur på Iwobis skott och sedan var det en enkel sak för Monreal att lägga in ledningsmålet i mer eller mindre öppen kasse!

2-0 bjöd Östersund på då dom slarvade i eget straffområde och Arsenal bara tackade och tog emot!. Nyförvärvet Mkhitaryan sköt bollen i baken på en Östersund-försvarare och in i nät.

Östersunds bästa chans kom efter 28 minuters spel när Samon Ghoddos fick till ett hårt pressat skott som David Ospina precis hann få händerna på med en underbar reflexräddning.

I andra halvlek fortsatte Arsenal dominera totalt. Mesut Özil placerade snyggt in 3-0 efter en fin assist från  Mkhitaryan och segern var i hamn!

Östersund kämpade kopiöst men klasskillnaden lyste igenom totalt ikväll!Det syntes att hemmalaget inte spelat match på länge eftersom allsvenskan börjar först i april. Arsenals spelare fick både tid och utrymme med bollen och kontrade med Bolt-fart och då är dom ganska svårstoppade!

Tom Pettersson fick chansen från straffpunkten på stopptid men David Ospina hade inga problem alls att rädda det lösa skottet och Östersund fick lämnade planen utan både poäng och mål.

Fansens kärlek fick spelarna såklart ändå när dom tackades av efter matchen!

Arsenal vann hur rättvist som helst och har nu en drömläge att gå vidare! Returen spelas om exakt en vecka på Emirates Stadium.

Plus: Arsenals effektivitet, Elnenys insats, Özils mål och att Ospina fick hålla nollan.
Minus: Är nöjd med Arsenal men besviken på Östersund som inte alls visade varför dom kommit så här långt i Europa League. Dom kan så mycket bättre, alla spelarna!