Arsenal-Everton 5-1! Ramsey tremålsskytt och Abuameyang nätade direkt i debuten.

Då var det lördag igen då vilket betyder Premier League-fotboll på tv!

Dagen inleddes med en liten skräll när Burnley fixade 1-1 mot överlägsna serieledarna Manchester City.

Sedan slog tabelltvåan Manchester United ganska enkelt Huddersfield på hemmaplan med 2-0. Målen gjorde Lukaku och nyförvärvet Alexis Sanchez!

I kvällens sena match tog sig Arsenal an Everton på hemmaplan. Det var ett gäng taggade Arsenal-stjärnor som sprang ut på Emirates Stadiums gräsmatta. Nyförvärven Pierre-Emerick Aubameyang och Henrich Mchitarjan tog plats i startelvan liksom Aaron Ramsey! Tillbaka i laget var även Jack Wilshere men han fick inleda matchen från bänken.

Evertons succéköp Theo Walcott inledde som forward längst fram tillsammans med Niasse och Bolasie! Wayne Rooney som gjort tio mål och en assist under säsongen fick väldigt överraskande ta plats på bänken.

Första halvlek.
Arsenal tog verkligen tag i matchen mer eller mindre från minut ett! Efter blott sex minuters spel hittade Henrich Mchitarjans fina inspel Aaron Ramsey i offensivt straffområde och pang 1-0 Arsenal efter ett snyggt avslut i mål!

Laurent Koscielny nickade in 2-0 efter en Özil-hörna och en påpasslig nickframspelning från mittbackskollegan Mustafi! 3-0 slog Ramsey in med ett långskott via Evertons Manchester City-lån Mangala. Och då hade det bara gått nitton minuter av matchen!

Men det skulle komma mera. Efter en glimrande passning från Henrich Mchitarjan så lobbade Pierre-Emerick Aubameyang in 4-0 och mål direkt i debuten för Arsenals dyrgrip!

Arsenal hade dock lite flyt där för Pierre-Emerick Aubameyang stod i offsideläge vid målet.

4-0, idel snygga mål och en härlig LAG-insats från hemmalaget får sammanfatta första halvlek!

Andra halvlek.
Ett byte från Arsenal när Monreal lämnade planen och Kolasinac kom in!
Everton gjorde en mycket bättre andra halvlek. Och ett mål dessutom. Inhopparen Calvert-Lewin hittade nätet efter en fin nick men dåligt försvarsspel från Kolasinac!

Petr Cech åkte på en smäll strax innan Evertons mål när han slängde sig efter en boll men krockade med Evertons Niasse. Arsenals målvakt försökte fortsätta men fick sedan byta med David Ospina när klockan tickat upp på 69. David Ospinas första Premier League-framträdande denna säsong!

Arsenal svarade på baklängesmålet på bästa sätt. Aaron Ramsey fixade 5-1 på one touch efter en härlig framspelning av Henrich Mchitarjan!

Hemmalaget spelade bara av matchen sista tio plus stopptid och höll bollen inom laget på ett smart sätt! Några onödiga bolltapp och farliga kontringslägen för Everton blev det ju men David Ospina kunde hålla nollan under sitt inhopp!

Arsenal tog tre grymt viktiga poäng men visade framförallt att dom kan spela högklassig fotboll, göra många mål och vinna matcher. Ramsey glänste väl mest med tre mål framåt men supertrion Aubameyang, Özil och Mkhitaryan låg bakom väldigt mycket i form av mål, passningskombinationer och assist! Så kul att se.

Plus: 4-0 för andra hemmamatchen i rad! EFFEKTIVA var ordet. Ramseys tre mål, Aubameyangs succédebut och Mchitarjans assist-show.
Minus. För virrigt i samband med Evertons reducering. Två spelare går bort sig totalt och ger Calvert-Lewin för mycket utrymme och tid att nicka in bollen i mål!

Nu får Arsenals lirare lite välförtjänt vila innan förberedelserna inför nästa helgs glödheta derby mot Tottenham börjar.

Bildresultat för Arsenal-Everton 5-1