Basketliganspecialpremiär i Vasalundshallen!

 SJ Basketligan Specials foto.
Då var det äntligen basketligan-special-premiär i Vasalundshallen denna helg!

Vi röda stjärnor från Uppsala tog oss an Göteborg 1 och mästarna Sundsvall under lördagen och sedan väntade BK Framtiden på söndagen.

Vi bilade ner till Solna under lördagen. Det var en smidig resa som bara tog ca 40 minuter.

Väl på plats i hallen hade vi gott om tid på oss att gå igenom taktiken, värma upp och ta sikte mot premiärmatchen mot duktiga Göteborg 1. Ett lag vi aldrig vunnit över!

När väl domaren blåst igång matchen var det Göteborg 1 som dominerade totalt. Från matchminut ett till slutet i princip!

Dom hade snabba och tekniska spelare över hela banan och vi hade inte en chans att hänga med.

Vi kämpade väl hela matchen igenom och gjorde i alla fall två poäng mot Göteborg 1 och det är i alla fall positiva bitar att ta med!

Efter en lång väntan var det dags för match två. Vi skulle även där möta bra motstånd i form av regerande mästarna Sundsvall.

Vi gjorde en riktigt härlig match och fixade 18 starka poäng framåt! Sundsvall var dock lite hetare framför korgen och vann till slut ganska stort med 31-18!

Efter en kul basketdag var det så dags att vända hemåt, ladda om och förberedda sig inför söndagens match mot BK Framtiden.

Pernilla (Niklas mamma), Niklas, jag och Isak tog oss själva till Vasalundshallen under söndagen medan resten av Red Stars-gänget tog sig dit med tåget!

Sedan möttes vi röda stjärnor upp i hallen och hann titta lite på några andra matcher innan vi själva skulle börja värma upp.

 Vi delade upp oss i två lag och spelade lite match mot en korg som uppvärmning innan vi fixade dom sista förberedelserna nere på planen inför fajten!

Helgens sista match för Uppsala Red Stars blev även den allra bästa. Vi spelade en fartfylld basket med hög press och tajt försvar. BK Framtiden gav oss en rejäl match men vi visade prov på fina comebacks-skills under matchen!

Lagen turades om att ha ledningen och bjöd publiken på en del riktigt snygga poäng. Det stod 15-15 efter full tid så matchen skulle avgöras med förlängning!

Både Red Stars och BK Framtiden gick för segern och matchen kunde slutat precis hur som helst.

Men vi  röda stjärnor gick vinnande ur striden efter att Alexandra fixat vinstpoängen, snyggt framspelad av Siyo! 16-15 till Red Stars blev det således och vi fick avsluta baskethelgen perfekt med en skön vinst!

För egen del är jag ganska nöjd med min insats totalt sätt. Mest besviken på mina straffmissar mot Göteborg 1 men sedan lossnade det poängmässigt mot både Sundsvall och BK Framtiden! Det blev två poäng mot Sundsvall och fyra poäng mot BK Framtiden!

Men egentligen spelar det ingen roll alls vilken som gör poängen för det viktigaste är ju att ha kul, spela som ett lag och hjälpa varandra både på och utanför basketplanen. Och jag är stolt över mitt lag under hela helgen för vi gav allt och spelade för Red Stars-märket på bröstet!

Sedan var det riktigt kul att se nykomlingarna i basketligan special Alvik Blixtarna junior och Fryshuset Isbrytarna.

Tack för ett fantastiskt roligt basketarrangemang i Vasalundshallen och väldigt bra spelat alla lagen! Väl möt i maj i Sundsvall.   


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!