Sen comeback gav Arsenal andra raka i CL!

Arsenal-glädje!

Arsenals stjärnor bytte fokus från Premier League till Champions League åtminstone för en match.
Anderletch borta väntade på Wengérs födelsedag (22 oktober)

Här kommer elvorna med hemmalaget först.  Proto, Mangulu, Acheampong, Deschacht, Borre, Tielemans,  Najar, Conte, Defour,  Praet, Cyriac.

Martinez, Monreal, Mertesacker, Gibbs, Chambers, Ramsey, Wilshere, Flamini, Cazorla, Alexis, Welbeck.

Med Szczesny avstängd och Ospina skadad så fick 22-årige tredjekeepern Martinez ställa sig mellan stolparna för Arsenal och göra CL-debut!

Första halvlek.
Anderletch började piggt. Och hemmalaget skapade i alla fall chanser och fick till ett tryck mot Londonlaget.
Arsenal fick kämpa men lyckades aldrig testa Anderletches målvakt Proto första 45.

Andra halvlek.
Belgarna fortsatte spela fin fotboll och verkligen pressade Arsenal stundtals. Och det gav resultat med 19 minuter kvar. Praets fina inlägg nickades snyggt i mål av Najar. 1-0 för Anderletch och skön stämning så klart på hemmafansen. Bara minuter senare var det nära igen, men Arsenal räddades av ribban.
Med kvarten kvar bytte Wengér in Joel Campbell och Alex Oxlade-Chamberlain in och efter 82 minuter fick även Lukas Podolski lite speltid. Full fart framåt nu, var det som gällde för Arsenal. Men klockan gick väldigt snabbt och tiden höll på att rinna ut för bortalaget! Men då hände plötsligt allt på loppet av bara några minuter. 89:e minuten: Chambers fina cross når Gibbs som drar in 1-1-målet med en vänstervolley, vackert och två minuter senare i 91 minuten trixar Alexis sig fram i straffområdet och passar in bollen till Podolski som smäller in segermålet 2-1, vilken comeback och tre riktigt viktiga poäng för Arsenal till slut!

Med flyt, marginaler och en Alexis i toppform kan Arsenal sno med sig samtliga poäng hem till London mot ett skickligt Anderletch som var värda betydligt mer än dom fick.

Med sina sex poäng har Arsenal tagit ett stadigt grepp om andraplatsen i grupp D, bakom suveräna fullpoängarna Dortmund.