Danny Welbeck poäng-räddare för Arsenal på stopptid mot Hull!

Målskytt igen: Alexis Sanchez!

Efter ett långt landslagsbreak var det äntligen dags för Premier League-fotboll igen.
Ett skadedrabbat Arsenal tog emot Hull hemma på Emirates Stadium. En repris på vårens FA-cup-final som Arsenal som bekant vann efter förlängning!

Första halvlek.
Det var ett taggat Arsenal som började piggt inledningsvis. Med hög press och mycket bollinnehav.
Och redan i den 13:e minuten lurade Alexis bort Davies på läktaren och placerade snyggt in ledningsmålet för hemmalaget, vilken start! Tyvärr svarade Hull nästan omgående. Urstarke Diame ryckte förbi två motståndare och stängde Flamini på sin väg mot mål, och han avslutade sin soloshow med en chipp över Szczesny och 1-1. Tveksamt, där skulle nog domaren har blåst frispark för Arsenal när Diame tog ett livtag på Flamini. Så likaläge men Arsenaltryck kan sammanfatta första 45 rätt bra.

Andra halvlek.
Minut 46: fint nickmål av Hernandez gav Hull 2-1-läget direkt i akt två fin cross också av ex-Spursaren  Huddlestone till råga på allt. Svagt agerande av Mertesacker vid baklängesmålet men man måste ge cred till  Hernandez också som visar grymt häng i luften. Szczesny var på bollen men kunde inte hindra den från att gå i mål. Arsenal trycker gasen i botten och jagar kvitteringsmålet omgående. Och pressen ökar och chanser skapas men tiden tickar och minuterna går ruskigt snabbt. Med halvtimmen kvar av matchen kommer Aaron Ramsey in och några minuter senare får också Campbell komma in.
 90 plus 1, Alexis showar och dribblar bort tre motståndare innan han serverar Welbeck, 2-2 och Arsenal-kvittering på stopptid, yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees! Hemmalaget pressar nu intensivt. Gibbs är nära men Hulls tredjekeeper räddar fint med hörna som följd (Harper blev skadad i slutet av första halvlek) och där dyker Monreal upp i värsta skottläget men han missar bollen, oflyt! 90 plus sex, domaren blåser av matchen.

Plus: Arsenal räddar poäng sent, Alexis dominerar och Welbeck fortsätter visa målform och dessutom gör 19-åringen Bellerin en fin PL-debut.

Minus: Försvarsspelet det måste Arsenal verkligen förbättra!