Grym Arsenalcomeback räckte inte mot Swansea.

Man måste tro på laget även i motvind!
Så nära att bli hjälte!
Premier League är inne på slutspurten och kampen är hård om CL-platserna. Medan Chelsea och Man Miljard ser ut att göra upp om guldet (tillsammans med jagande Liverpool), får Arsenal byta fokus och fajtas om fjärdeplatsen tillsammans med Spurs och Everton, bara att gilla läget! Igår möttes två spelande lag i form av Arsenal och Carling-cup-mästarna från 2012 Swansea. Glädjande var att Kim Källström åter igen satt på bänken men chansen till speltid var betydligt högre nu än förra matchen. Som väntat ändrade Wengér om lite i elvan och in på mitten kom Mathieu Flamini och Thomas Vermaelen ersatte Laurent Koscielny i mittförsvaret. Olivier Giroud fick fortsatt förtroende längst fram. På kanterna huserade Santi Cazorla och Alex Oxlade-Chamberlain. Första halvlek. Arsenal inledde med mycket bollinnehav som brukligt på hemmaplan. Swansea låg dock rätt och försvarade sig exemplariskt. Efter 11 min nickade Bony kraftfullt in 1-0 målet, Arsenal-försvaret agerade direkt svagt, inte godkänt! Hemmalaget kämpade och försökte trycka på men utan tempo funkar det sällan bra att skapa målchanser. Bästa läget fick Cazorla men spanjorens försök till lobb stoppade Vorm skickligt. Så paussiffrorna 0-1 lyste på resultat-tavlan efter första 45. Andra halvlek. Ett mer bestämt, kvicktänkt och rappare hemmalag visade upp sig i andra halvlek. Tempot skruvades upp och fansen började få upp hoppet lite. In tidigt kom Lukas Podolski och det skulle sätta avtryck. Bortalaget fortsatte sin framgångsrika busstaktik och det höll i 71 minuter. Sen slog Gibbs inspelet som Podolski snyggt styrde in fram till 1-1 och minuten senare assisterade Podolski fram Giroud till 2-1, vilken vändning av Arsenal! Med tio minuter kvar kom Kim Källström in med nr 29 på ryggen i sin debut, mäktigt! Några cross, fint hemjobb och några vunna närkamper hann svensken med till publikens jubel! Men slutet blev surt. Arsenal kämpade kopiöst för att hålla sin ledning tiden ut. Men oflytet fortsätter, på stopptid styrs bollen på Flaminis benskydd och förbi Szczesny, 2-2 och Swansea har allt flyt i världen! 90 plus 3 och matchen är slut. En poäng känns som förlust, nåja, bara att kämpa på! Det var bittra känslor direkt efter matchen och mycket ilska. Men fotboll är tyvärr inte logisk alla gånger. Stukat självförtroende, många skador och obefintligt försvarsspel då blir klart svårt att vinna matcher liksom! Det finns trots allt positiva saker att ta med: Arsenals fina mål, Kims lovande inhopp och Podolskis briljans (1 mål och 1 assist, bra inhopp!). Sju matcher kvar och en CL-plats ska säkras och en semifinal ska spelas. Fram med med blåställen, få tillbaka Özil, kung Koscielny och Ramsey så tror jag Arsenals säsongavslutning kan bli minnesvärd ändå. Man måste tro!
Nöjd debutant: Kim Källström!