Arsenal utslagna men inte uträknade!

Matchens snyggaste mål: Podolskis pärla!

Arsenal forever!
CL-returer i fokus denna vecka. Bayern vara klara favoriter efter 2-0 på Emirates Stadium för två veckor sedan. Men Arsenal stärkta efter 4-1 krossen av Everton i lördags hade långt ifrån gett upp!

Elvan såg ut som följer: Fabianski; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen; Arteta, Oxlade-Chamberlain; Cazorla, Özil, Podolski; Giroud.

Och hemmalaget ställde upp så här: Neuer, Dante, Lahm, Alaba, Thiago, Martinez, Schweinsteiger, Ribery, Götze, Robben, Mandzukic.

Första halvlek. Hög press och mycket bollinnehav som väntad för Bayern Munchen. Arsenal fick mest lägga sig på försvar och försöka kontra sig till lägen framåt. Några distansskott från hemmalaget och en halvfarlig nick från Giroud för Arsenal var väl egentligen allt som hände i chans-väg första 45. Matchens dribblings-nummer stod Alex Oxlade-Chamberlain för när han tog sig förbi i tur och ordning: Javi Martínez, Philipp Lahm och Thiago, innan han blev nedsparkad av Schweinsteiger! 0-0 löd paussiffrorna efter första halvlek.

Andra halvlek. Mesut Özil klev av med en lårskada och in kom evigt unge Thomas Rosicky.
Ribéry hittar Schweinsteiger med en fin passning och tysken pangar in 1-0 målet till Bayern.
Snyggt mål men Arsenals försvar var alldeles för bolltittande där, skärpning!
Bara minuter senare kommer Arsenals svar. En kanon av den hårskjutande Lukas Podolski och 1-1!
Arsenal öser på men skapar inte riktigt dom heta chanserna. 18-årige tysken Serge Gnabry kommer in och rör om lite i Bayerns försvar med sin styrka och fart. På stopptid faller Arjen Robben lätt i straffområdet i duell med Laurent Koscielny , straff tycker domaren! Tveksamt. Fram kliver Thomas Muller men Lukasz Fabianski läser straffen underbart och räddar. 90 plus 3 domaren sätter pipan i munnen och blåser av.

Arsenal står upp tar fajten och ger verkligen Bayern en match, tyvärr räcker det inte riktigt hela vägen.
Grattis Bayern Munchen (dom är i en klass för sig, bara att erkänna det) och går välförtjänt vidare!

Men än är säsongen inte över, Arsenal har ett ligaguld att fajtas om och FA-cup-semi att se fram emot!