Arsenal vidare till Fa-cup-semi efter 4-1 segern mot Everton!

Målskytt!

Denna helg var det full fokus på FA-cupen för Arsenals stjärnor. Efter en tuff landslagsvecka där Jack Wilshere (borta sex veckor med ett brutet ben i foten) och Laurent Koscielny åkte på en lårskada på träning var det åter igen dags att koncentrera sig fullt ut på klubblaget igen. Hemmamatch mot Everton väntade på Emirates Stadium. Med returen mot Bayern i sikte valde Arsene Wengér att rotera lite i elvan.

I mål: Fabianski, backar: Sagna-Mertesacker-Vermaelen-Gibbs, på mitten: Flamini-Arteta-Cazorla-Özil- Oxlade-Chamberlain och på topp Sanogo. På bänken fanns starka kort som: Rosicky, Giroud, Gnabry.
Roberto Martinez och Everton satsade så här: Joel i mål, backar: Baines-Distin-Coleman-Stones, på mitten: Mirallas-Barry-McCarthy-Barkley-Pienaar och på topp Lukaku.

Första halvlek. Gästerna inleder klart bäst första tio. Men det är Arsenal och Mesut Özil som får jubla först, Santi Cazorla når tysken med en underbar passning och Özil placerar vackert in bollen förbi Joel, 1-0 till hemmalaget efter blott sju minuter, vilken drömstart! Det är fartfyllt, fin fotboll från bägge lagen och vädret är dessutom kanon! Efter 33 minuter levererar 20-årige Ross Barkley en grym cross också var det kvitterat, målskytt Chelsea-lånet den väldige Lukaku. Så likaläge 1-1 således efter första 45, känns ganska rättvist!
Andra halvlek. Matchen fortsätter vara jämn även i akt två. Yaya Sanogo kämpar och springer men ingenting går fransmannens väg denna match. Plus däremot får Özil, Cazorla, den ständige aktive Oxlade-Chamberlain, Gibbs och kämpen Flamini. Med tjugo minuter kvar utmanar Oxlade-Chamberlain Barry i Evertons straffområdet men kapas, straff tycker domaren och jag också. Fram kliver Mikel Arteta och slår in bollen högt på andra försöket (vid första var Giroud för snabb in i straffområdet). 2-1 till Arsenal och vilken styrka av Arteta! Nu satsar bortalaget allt framåt vilket självklart öppnar för ytor bakåt. Det utnyttjar kontringsstarka Arsenal till 100 procent. Va-va-vom-anfall av Arsenal där Bacary Sagnas passning lurar fyra Everton-försvarare varpå Giroud kan styra in 3-1 till Arsenal i minut 83 och segern känns nära!
Blott tre minuter senare: bollvinst av Santi Cazorla i eget straffområdet, sen går det snabbt, one touth-fotboll ala Arsenal, avslutas med att firma Rosicky/Özil briljant bygger upp för Giroud som målar på nytt, 4-1 efter ett perfekt, super, underbart, vackert, fotbollsmål! 90 plus 3 matchen är slut! Känslor: mycket glädje givetvis, idel snygga mål och två lag som verkligen bjöd upp till dans och försökte spela fotboll. All cred till Everton!
Nu har Arsenal slagit ut: Spurs, Liverpool och Everton, så nog är vi värda semifinal allt! Sen får man hoppas på något gynnsammare lottning i semin. Charlton eller Sheffield U skulle vara super, sen får Wigan gärna slå ut Man Miljard imorgon!