Arsenal tappar i guldfajten!

Tung match mot Stoke!

Premier League-säsongen fortsatte med full omgång även denna helg.
Efter den härliga 4-1-krossen av Sunderland var det idel glada miner hos Arsenal-spelarna inför lördagens tuffa fajt mot Stoke City på Brittania Stadium. Höstmötet lagen emellan vann Arsenal med säkra 3-1 och Özil låg bakom alla målen då. Wengér fick tillbaka Mesut Özil och Thomas Vermaelen efter skador men tappade nyblivna 28-åringen Nacho Monreal. Även Kieran Gibbs som skadades senast var friskförklarad.

Första halvlek. Som väntat spelade hemmalaget hårt men ändå schysst för det mesta. Stoke ledde ett tag bollinnehavs-statistiken  och det är ovanligt mot ett så passningsskickligt lag som Arsenal! Nåja, spelet jämnades ut ju längre halvleken led. Men målchanserna var lätträknade. 0-0 var status efter första 45.

Andra halvlek. Stoke fortsatte ha initiativet och förutom att vara jobbiga vid hörnor har Mark Hughs även utvecklats spelet längst marken. Peter Crouch imponerade med sitt slit och mottagningar. Och Charlie Adam vann mycket boll men sänkte också Olivier Giroud med sin dobbarna i foten-tackling/stämpling, riktigt fult!
Arsenal hade några fina anfallsförsök som dock antingen avslutades för dåligt eller så var sista passningen för oprecis. Giroud fick ta mycket stryk men var ändå urstark och fortsatte kämpa. Plus ska också Tomas Rosicky ha, han sprang kopiöst och hjälpte till bra hemåt. Med halvtimmen kvar kom Mesut Özil in.
I 74:e min tog domaren ett avgörande felbeslut. Laurent Koscielny blev knuffad av Jonathan Walters samtidigt som han rensade undan bollen i eget straffområdet, bollen råkade nudda handen helt ofrivilligt men domaren dömde ändå straffspark. Oflyt Arsenal, som åter igen (för säkert tionde) får en straff emot sig denna säsong! Fram klev Jonathan Walters och pangade in 1-0 för Stoke. Arsenal flyttade fram styrkorna och plockade in fart och fysik i Oxlade-Chamberlain och Sanogo. Tryck, chanser och nerv var det sista tio. Özil var nära att skruva in bollen efter en fint snett-inåt-passning av Oxlade-Chamberlain. Och i 93 minuten slog pigge Oxlade-Chamberlain ännu en snygg passning denna gång  till Yaya Sanogo som från nära håll tog i allt vad han kunde (placera där i stället) och bollen flög högt över målet! 90 plus 5 sluuuut! Kryss hade varit klart mer rättvist. Oflyt, ineffektiva och tuffa smällar sammanfattar Arsenal insats rätt väl.

Nu är det tajt i CL-kampen och tabellen visar: Chelsea 63 poäng, Liverpool/Arsenal 59 poäng och Man Miljard 57 poäng (med två matcher färre spelade). Ingenting är kört och det är ju trots allt tio omgångar kvar, så mycket kan hända än!

Härnäst väntar Everton hemma i FA-cupen. Seger där och Arsenal kan se framemot en semifinal på Wembley. Det är tungt just nu, men jag vägrar ge upp gulddrömmarna!

Özil hittade nätet senast Everton gästade Emirates Stadium, då räckte det till kryss. Denna gång får han gärna sänka dom!