Skön Arsenal-revansch mot Liverpool!

Mååååååål, 1-0 Arsenal!

Det galna spelschemat i England fortsätter. Anrika FA-cupen var det som gällde denna helg.
Igår tog sig Man City vidare på Chelseas bekostnad. Idag var det Arsenals tur att spänna musklerna i kassiker-mötet mot Liverpool.

Som väntat sparade Arsenal några av sina stjärnor inför CL-mötet mot Bayern på onsdag.
Gibbs, Giroud, Cazorla och Sagna fick snällt börja på bänken.

Anfallsduon var 20-årige Sanogo och hårtskjutande tysken Podolski. Och mellan stolparna fick reflexsnabbe keepern Fabianski chansen. Backlinjen var näst intill ordinarie med: Jenkinson till höger, Mertesacker, Koscielny i mitten och Monreal till vänster. Och på mitten fanns: Arteta, Flamini, Özil och Oxlade-Chamberlain.

Liverpool körde starkaste möjliga elva. Suarez/Sturridge längst fram, andrekeepern Jones mellan stolparna, Agger, Flanagan, Cissokho, Skrtel som backar och på mitten: Gerrard,  Coutinho, Sterling och Allen.

Domaren i svart var Howard Webb.

Första halvlek.
Det var full fart framåt från bägge lagen direkt! Sturridge var fri efter bara 3 minuter men Fabianski var vaken och parerade fint med högerfoten. Nästa heta chans var även den Liverpools och Sturridge och denna gång tog han sig förbi keepern men avslutade utanför. Sedan vaknade hemmalaget! Özils vackra lyftning når Sanogo i straffområdet och talangen tar vackert tar ner bollen på bröstet och avslutar på volley, bollen studsar sen med lite flyt ut till Alex Oxlade-Chamberlain som läckert placerar in 1-0 målet efter blott 16 minuter! Det var mer tufft spel än skönspel första 45. Men Arsenal i förarsättet efter första halvlek.

Andra halvlek. Liverpool öppnar klart bäst. Luis Suarez fintar sig enkelt förbi Arsenals backar och kommer till avslut men Fabianski gör en grymt fin benparad. I anfallet efter går det fort, Özil väggar med
Oxlade-Chamberlain och engelsmannens perfekta snett-inåt-pass når Podolski som pangar in tvåan med högern i minut 47, vackert! 2-0 Arsenal och härlig stämning så klart på Emirates Stadium!
Min 53: tungt skott av Suarez men precis över! Min 54: lurigt skott av Özil men bra räddning där av Jones. Min 60: Suarez går omkull i straffområdet efter duell med Podolski, straff tycker Webb, tveksamt! Kapten Gerrard kliver fram och smäller in bollen, iskallt! Kontakt Liverpool och 1-2!
Farligt nära, Sturridge är fri men utmärkt målvaktsspel av Fabianski som är ute med en hand och stoppar den möjligheten. Arteta fäller klumpigt Gerrard med frispark som följd. Suarez skjuter dock rakt i muren, returen snappar han dock upp men får sen en tuff smäll av Oxlade-Chamberlain utan åtgärd från Webb. Bra tryck av Suarez men åter igen gör Fabianski en fin räddning. Det är mycket Liverpool nu.
Min 71: guldchans för Arsenal att avgöra men Cazorla skjuter högt, högt över, riktigt dåligt av spanjoren!
Gerrard lever farligt, en sen spark mot Oxlade-Chamberlain och vasst frisparksläge för hemmalaget.
Byte: in kommer Gibbs för att stänga ingen bakåt sista kvarten och ut går matchens stjärna Alex
Oxlade-Chamberlain. Det är tufft, tajt, hårt men hemmalaget håller ut, vinner och får sin revansch mot Liverpool, UNDERBART!

Matchens galnaste bild: då Sturridge hjälper Fabianski att knyta skorna eftersom målvakten försöker vinna tid genom att slöa vid en utspark i slutminuterna. (vilket tyvärr många spelare har en tendens att göra).
Kvällens räddning: Fabianskis på Sturridges megachans.
Bästa inhopp: Gibbs, briljant!
Glada målskyttar då Arsenal slog ut Liverpool!