Överkörningen på Anfield Road.

PL rullade vidare även denna helg. Först ut denna lördag var Liverpool-Arsenal på Anfield Road. Höstmötet vann Arsenal med stabila 2-0 och då blev duon Suarez/Sturridge utklassade av backduon Merta/Kos.Två formtoppade lag gjorde upp och allt tydde på en jämnt match. Ack så fel det blev. Wengér valde att låta Jack Wilshere gå rakt in i elvan och att den duktige men långsamme Nacho Monreal fick ta hand om betydligt kvickare Raheem Sterling. Nu till matchen. En minut in i matchen hade Gerrards frispark nått Skrtel och 1-0 var ett faktum, tvåan kom med tio minuter på klockan och eländet tog inte slut där. Liverpool rivstartade och Arsenal serieledarna blev avklädda, förnedrade och kom ingen vart alls. Bara att konstatera. Trean satte man of the match Sterling efter sjutton min och fyran gjorde Sturridge efter 20 min. Trist för matchen med så snabba mål. Inget mer behöver sägas efter första halvlek.
Arsenal försökte i alla fall i andra halvlek. Men Özil förstörde allt hopp om poäng då han tappade bollen i fel läge, Liverpool kontrade och Sterling satte femman på sin egen retur. Stackars Szczesny blev åter igen själv och övergiven då hans backlinje tagit semester. Enda trösten denna match var Mikel Artetas snygga straffmål och Arsenals grymma fans. Hatten av för Liverpool, tack för showen. Trots denna insats så är Arsenal blott en poäng bakom Chelsea i tabelltoppen, en poäng före Man Miljard (tack Norwich för 0-0) och fem poäng före Liverpool på fjärdeplatsen, så allt är fortfarande möjligt!
Nästa fajt redan på onsdag. Då ska Manchester U förhoppningsvis få en fotbollslektion av ett taggat och revanschsuget Arsenal och sen väntar ännu en match mot Liverpool (fast då i cupen) och på Arsenals hemmaborg Emirates Stadium. Då blir det en helt annan match och med ett Arsenal som är med från början! Arsenal-fan i med och motgång!
Bara en match att glömma för Arsenal FC. Genomklappning av hela laget.