Hjälten: GIROUD!
Top of the table: Arsenal!

Det galna spelschemat fortsatte även under denna helg.

Då City med viss möda besegrat Crystal Palace hemma igår var dom blåa åter i serietopp.
Även Man U tog en tung trea (utan att riktigt förtjäna det) och hakar på i kampen om CL-platserna.

Och topptrion Arsenal, Everton, Chelsea var alla i elden under söndagen.

Tufft test borta mot Newcastle (formlaget nr 1) väntade Arsenals stjärnor. Och att laget dessutom saknade duon Aaron Ramsey (8 mål) och Mesut Özil (4 mål) gjorde ju inte saken lättare!

Men, men Wengér hade fått ihop en rätt slagkraftig elva ändå.
Szczesny som vanligt mellan stolparna, backar: Mertesacker, Koscielny, Sagna, Gibbs, på mitten: Flamini, Wilshere, Rosicky, Cazorla, Walcott och längst fram Giroud.
Och på bänken satt starka kort som: Mikel Arteta, Nacho Monreal, Niklas Bendtner (nåja) och Serge Gnarby.

Alan Pardew mönstrade sitt Newcastle så här: Krul i mål, backar: Debuchy, Coloccini, Williamson, Santon, på mitten: Anita, Tiote, Cabaye, Sissoko, och på topp: Remy (succélånet från QPR) och Gouffran.
 Bänkad var lite överraskande Hatem Ben Arfa.

Nu till min matchrapport.

Domaren för dagen var:  Lee Probert.

Första halvlek.
Måst erkänna direkt, jag missade första halvtimmen av första halvlek. Men enligt säkra källor så var det en jämn öppning på matchen och målchanserna var lätträknade.

Det var två slitna lag på planen som möttes. Newcastle körde mycket med närkampsspel vilket fick Arsenals lättviktare Cazorla-Rosicky-Wilshere och Walcott ur balans. Ibland gick det lite över gränsen, men domaren tillät mycket (kanske för mycket!). Tiote for fram som värsta ångvälten utan att få gult kort! Klart bästa målchansen hade Newcastle men Williamsons nick räddade Wilshere på mållinjen med skallen! (så viktigt att ha en gubbe vida stolparna på hörnorna!). 0-0 e första halvlek.

Andra halvlek. Det tuffa spelet fortsatte. Arsenal hade mycket boll men när tillslagen är för många och tempot är snigelsakta så hade hemmalaget inga problem alls att försvara sig.

Fick Rosicky bollen däremot hände det saker. Tjecken går alltid rakt mot mål, passar bollen framåt och är briljant att på att hålla boll och invänta sina lagkamrater.

Drygt tjugo minuter in i halvleken river matchens buse Tiote ner Cazorla med solklar Arsenal-frispark som följd. Fram kliver Walcott och serverar en perfekt cross till Giroud som snyggt nickar in ledningsmålet förbi Tim Krul och efter usel markering av Davide Santon.

1-0 : Arsenal e 65 min, så viktigt mål! Och extra kul var det att Giroud fick göra målet! Fransmannen har fått mycket skit men killen är grym på one-touth-spelet och vinner varje höjd-duell han ger sig in i, sånt är minst lika viktigt som att göra mål!

Några minuter senare är det nära igen. Ett vackert kombinationsspel avslutades med att Wilshere stack in bollen till Walcott, som i sin tur petade bollen mot mål. Krul var i vägen, men bollen studsade tillbaka till Theo och han försökte lobba in bollen men Newcastles Debuchy visade både spänst och styrka när han lyckades nicka undan bollen på mållinjen! Returen bommar Giroud med högern.

Wengér satsade all in på att behålla sin ledning och körde fembackslinje sista tjugo, inte ofta man ser sånt! Ut gick Gibbs med en skada, in kom Arteta, Flamini drogs ner som högerback medan Arteta tog fransmannens plats på centralt mittfält. Sen kom Jenkinson in  i stället för Walcott för att förstärka backlinjen ytterligare.

Pardew körde det omvända (så klart) full fart framåt. In kom Ben Arfa och Ameobi för att spetsa till offensiven. Långbollarna haglade i Arsenals straffområdet och hemmalaget skruvade upp tempot. Publiken var med på noterna och skapade härlig stämning.

Med tio minuter kvar fumlade Szczesny med bollen och det höll på att kosta ett baklängesmål. En framrusande Remy fick bollen rakt i skallen men avslutet det dråpliga ven precis utanför stolpen!
Där hade Arsenal flyt! I det läget var mina nerver utanpå och jag gick fram och tillbaka framför tv:n med min Arsenal-halsduk hårt knuten i nävarna.Vilken pers!

Hatem Ben Arfa hade lekstuga mot Flamini och dribblade friskt på hans kant. Men närmare än ett skott i burgaveln av Ben Arfa på tilläggstid kom inte Newcastle.
Och efter 94 ruskigt spännande minuter blåser domaren av matchen och Arsenal kan fira in det nya året som serieledare! Det var kamp, det var tufft, det var hårt: men Arsenal fixade tre tunga poäng och menar visst allvar i kampen om ligaguldet!

Serieledning, tre poäng, ännu en nolla med superduon Mertesacker/Koscielny i backlinjen och ett riktigt fint segermål av Giroud, klart jag är nöjd efter matchen!

Topptrion: Merta, Rosicky, Koscielny!