5 poängs-ledning för Arsenal i PL efter 1-1 mot Everton!

Efter gårdagens härliga resultat där: Man City, Chelsea, Manchester U, ALLA tappade poäng hade Arsenal en chans att skaffa sig ett miniryck i Premier League-toppen.

Men en tuff match väntade mot formstarka Everton.
Ett Everton som tvålade dit Manchester United på Old Trafford senast.

Nu till min matchrapport.

Här nedan kommer elvorna med hemmalagets först.
Szczesny som vanligt i mål, backar:Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Gibbs, mittfältet: Arteta, Wilshere, Ramsey, Cazorla, Özil och längst fram Giroud.

Howard i mål, backar: Coleman, Oviedo, Distin, Jagielka, mittfältet: Barry, Barkley, Pienaar, McCarthy, och på topp fruktade duon Mirallas/Lukaku.

Första halvlek.
En jämn halvlek där Everton spelar fyndigt och Chelsea-lånet Romelu Lukaku är ett ständigt hot framåt med sin styrka.
Arsenal kommer in rätt snabbt i matchen där Özil som vanligt leder laget med sin teknik och briljans!
Att både Szczesny och Howard är grymma målvakter fick dom visa idag. Men kanske mest Evertons keeper eftersom Arsenal (som vanligt på hemmaplan) var mest bollförande laget (även fast Everton vann den statistiken första 45).

0-0 e första halvlek.

Andra halvlek. Matchen fortsatte i samma stil. Jämnt skägg mellan två av PL:s form-mässigt hetaste lag.

Men målen skulle dröja. Med tjugo minuter kvar gjorde Wengér ett trippelbyte: ut med Wilshere, Ramsey, Cazorla och in med Rosicky, Flamini och Walcott.

Nio minuter senare hittar Rosickys fina cross Walcott i straffområdet och han nickar fram bollen till Giroud som missar men bakom honom står Mesut Özil och pangar 1-0 målet, från nära håll!

Lika snyggt som viktigt mål! Dessutom rätt rättvist sett till matchbilden.

Roberto Martinez satsade framåt och kastade in 19-åringen från Barca B Deulofeu.
Efter 5 minuter på planen slog spanjoren till med en riktigt pärla i krysset.
Gibbs, Mertesacker och Koscielny bara tittade boll och gav på så sätt Deulofeu all tid i världen och sikta in sig! Hur som helst ett riktigt snyggt fotbollsmål, det måste erkännas!
1-1 för ett Everton som spelat så bra och förtjänat sitt kryss.

Stopptid nu. Olivier Giroud slår till med en vänstervolley, men bollen sitter i ribban och ut, så nära tre Arsenal-poäng och Säsongens mål av Giroud!

90 plus 4: sluuuut!

1-1 för Arsenal som efter detta toppar Premier League tabellen 5 poäng före jagande duon Liverpool/Chelsea.
Özils insats, Szczesnys fina räddningar,  Deulofeus drömmål och fortsatt serieledning för Arsenal är minnen jag tar med mig från denna match.

Härnäst väntar Napoli i CL och Man Miljard borta. men Arsenal är beredda! 4 poäng e dom två matcherna och jag skulle vara överlycklig! Chansen finns helt klart.