Skön Arsenal-seger i hatderbyt mot Tottenham!

Ramsey jublar!

Förra helgen möttes Arsenal-Tottenham i ett North London-derby på Emirates Stadium.
Nu kommer min matchrapport om den fajten.
Wenger valde att ställa upp så här: Szczesny , Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Ramsey, Walcott, Rosicky, Cazorla, Giroud. Spurs elva såg ut som följer: Lloris, Walker, Dawson, Vertonghen, Rose, Capoue, Paulinho, Townsend, Dembele, Chadli, Soldado.

Första halvlek. Derbyt började i ett rasande tempo. Santi Cazorla slog två frisparkar tätt efter varandra.
Den första över muren som Lloris tippade utanför och den andra under muren som gick strax utanför Spurs-målvaktens högra stolpe. Efter hemmalagets pigga start fick Tottenham mer ordning på sitt spel.
 Både Townsend och Chadli hotade framåt men någon rejäl målchans skapade inte dom liljevita.
Efter 22 min bjöd Mertesacker på en grym brytning och med fart, tempo och vägvinnande passningsspel mellan Ramsey, Cazorla, Rosicky och Walcott kunde Olivier Giroud styra in 1-0 målet, snyggt!
Ett välförtjänt ledningsmål för Arsenal kändes det som. Hemmalaget fortsatte trycka på och heta lägen skapades genom först Theo Walcott och sen Aaron Ramsey men Spurs-keepern Lloris var superb och räddade allt. 1-0 visade paussiffrorna efter första 45.

Andra halvlek. Flamini hade ersatt Wilshere men annars var det samma elvor som fick förtroendet i akt två. Likt första halvlek hade Spurs mest boll medan Arsenal satsade på kontringar. En lyckad taktik skulle det visa sig. Efter timmen spelad hittade Cazorla Giorud med en känslig passning men åter igen visade Lloris sin klass och räddade fint. Med halvtimmen kvar satsade André Villas-Boas offensivt i jakten på kvitteringen och tog in Defoe och Lamela. Arsenalspelarna började gå på knäna av trötthet och Spurs stod för en mäktig press på slutet. I 85:e min sköt Defoe mot mål och bollen styrdes oturligt på Koscielny men Szczesny visade prov på sina snabba reflexer och stod för Matchens räddning där!
Spurs fortsatte sin grymma press men Arsenal höll undan och tog hem säsongens första hatderby!

Arsenal hakar på uppe i toppen och ligger fyra med sex ihop-spelade poäng efter tre matcher, klart godkänt!

Mina känslor efter matchen var: glädje, lättnad och stolthet!

Under hela sommaren har Arsenal-fansen drömt och hoppas på en stjärnvärvning. Med blott 40 min kvar av transfer-fönstret kom han: Mesut Özil från Real Madrid! Killen är 24 år och en offensiv mittfältare med en briljant teknik!

Arsenal fick sin stjärna: ÖZIL!

Bästa vänner månne?: Özil och Podolski!