Arsenal åter igen i topp när konkurenterna tappade poäng!

Gnabry lägg namnet på minnet, vilket talang!

Ramsey målskytt igen!

Helg brukar betyda fotboll på tv och det gjorde det även denna gång.

Och Premier Leagues sjätte omgång bjöd på skrällar i massor. Eller vad sägs om detta: Spurs-Chelsea 1-1, Man U-WBA 1-2 och Aston Villa-Man City 3-2!

Nu till min matchrapport.

Arsenal åkte till Liberty Stadium för att möta Swansea och med en chans att återta serieledningen från Tottenham!

Wengér valde denna elva: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Ramsey, Gnabry, Özil, Wilshere, Giroud.

Landrups lag ställde upp så här: Vorm, Tiendalli, Chico, Amat, Davies, Canas, Shelvey, Dyer, de Guzman, Routledge, Michu.

Domaren var Mark Clattenburg.

Swansea är ett mycket bollskickligt lag och har med sina (87.3%) i bollinnehav bästa passningsprocent i Premier League!

Laget visade varför omgående och pressar Arsenal inledningsvis.
21-årige Shelvey testar ett distansskott som går tätt över ribban.

Arsenal jämnar ut spelet något men har det fortsatt tufft att hitta in i matchen.
Första heta läget går till Aaron Ramsey och han skjuter tätt, tätt utanför på Flaminis fina passning.

Efter 26 min slår Ramsey en svag hemåt-pass, Szczesny försöker då sig på att dribbla bort Michu i stället för att bara slå bort bollen. Spanjoren får en tå på bollen och ser ut att hålla den i spel, Dyer slår sen inspelet mot det övergivna målet men hans pass når inte riktigt fram till De Guzman samtidigt som domaren tecknar för att bollen var ur spel. (där hade Arsenal och framförallt den lite väl nonchalanta Szczesny flyt).

Arsenal skapade sin klart vassaste målchans på stopptid då 18-åringen Gnabry accelererar sig förbi sina motståndare i Swanseas straffområde och passar bollen snyggt till Giroud som dock skjuter bollen precis utanför stolpen. 0-0 således efter första halvlek.

Andra halvlek nu. Man märker direkt mer fart i akt två. Tonåringen Gnabry är nära att vägga sig fri men en Swansea-spelare hinner få ut bollen till hörna. På den efterföljande hörnan nickar Michu (hemmalagets skyttekung) och Giroud (Arsenals skyttekung) ihop och det slutar med en Swansea-utspark av Vorm.

Min 56: Snyggt Arsenal-spel där Jack Wilshere drar igång anfallet, bollen hamnar sen hos Giroud som i sin tur hittar Ramsey och walesaren slår sen assisten till unge Serge Gnabrys 1-0 (hans första mål i Arsenals tröja!). Fotbollsgodis ala Arsenal Fotboll Club!
Några minuter senare är det nära igen, Mesut Özil frispelas fint av Giroud men tyskens avslut räddas av Vorm till hörna.

Dyer får till ett kanonskott som ser ut att skruva sig stolpe in, men Szczesny gör en grym räddning och klarar också bollen från att gå ut till hörna.

Arsenal kontrar snabbt och duon Aaron Ramsey och Jack Wilshere kombinerar snyggt fram anfallet som Ramsey pangar in, fram till 2-0! He cant stop scoring: AARON RAMSEY!

2-0 till Arsenal med dryga halvtimmen kvar, segern nära!

Swansea satsar allt framåt och in kommer Bony (den dyre målkungen från Holland) för att ge hemmalaget lite mer spets.

Wilshere och Gibbs missförstår varandra vilket ger Bony ett friläge men tur för Arsenal att
Szczesny gör en fin benparad och hindrar effektivt ett baklängesmål.

Swansea växlar upp och pressar Arsenal mer eller mindre konstant sista tjugo.
Och reduceringsmålet kommer efter fint väggspel mellan Bony och Davies efter min 81.
Hemmalaget känner att dom har poängchans samtidigt som bortalaget ser lite trötta ut.

Wengér inser faran och byter in defensiv kraft i form av Arteta, Monreal och Jenkinson för att hålla ledningen distansen ut.
Och det lyckas, trots 4 minuters stopptid och Swansea-tryck vinner Arsenal och kan åter igen kalla sig serieledare!
 Man of the match: Aaron Ramsey.

Tre poäng, serieledning och tappade poäng för konkurrenterna, klart jag är nöjd som Arsenal-supporter!