Arsenal i topp efter 3-1 segern mot Sunderland och Özil-succé!

Özil-succé!
Aaron Ramsey:vilka mål!

Efter landskampsuppehållet var det åter igen dags att bänka sig framför tv:n (för den som vågar) för Tipslördag och Premier League-fotboll.

Sunderland med svensken Sebastian Larsson i laget och galne tränaren Paolo Di Canio som tränare mötte Arsenal hemma på Stadium of Light. Hemmalaget hade vässat offensiven med nytillskott som Borini (från Liverpool) och Altidore (från Villareal). I bortalaget gjorde Mesut Özil debut efter flytten från Real Madrid.

Här kommer min rapport om den matchen.

Startelvorna såg ut som följer: Westwood,Celutska, Diakite, Roberge, Ki, Johnson, Colback, Vaughan, Mavrias, Fletcher, Altidore. Szczesny, Jenkinson, Koscielny, Gibbs, Sagna, Ramsey, Wilshere, Flamini, Özil, Walcott, Giroud. Mannen med pipan var Martin Atkinson.

För dagen gulklädda Arsenal inledde klart starkast. Gibbs precisa cross når Mesut Özil precis utanför Sunderlands box, tysken slår sedan en fin passning till Giroud som vinklar in 1-0-målet snyggt i minut 11!
Skön start för Londonlaget och extra kul för Özil att få en assist direkt!
Fyra minuter senare är det nära igen, Özil smeker fram passningen till en helt fri Walcott,
men engelsmannen avslutar rakt på Sunderlands målvakt Westwood som kommer ut fint och räddar.
I mer eller mindre anfallet efter är hemmalaget riktigt nära en kvittering men Diakites nick tar i ribban.

Arsenal styr det mesta av spelet första 45 men Sunderland är starka på hörnor och frisparkar och kvicke Altidore är ett ständigt hot.

När klockan tickat upp mot 42 minuter klackar Özil fram bollen till Wilshere och engelsmannen hittar sen Walcott med en fin cross men Walcotts nick går tätt utanför mål.
Paussiffrorna visar Sunderland 0 Arsenal 1!

Andra halvlek nu. Di Canio ville väl försöka skaka igång sitt lag så han byter in Gardner mot mittfältskollegan Vaughan. Smart byte skulle det visa sig!
Adam Johnson fälldes klumpigt av Koscielny i straffområdet och domaren Martin Atkinson pekade på straffpunkten. Fram klev Craig Gardner och slog in 1-1-målet i min 48 kyligt förbi Szczesny!

Det är mera Sunderland nu!
Fletcher slår in 2-1 målet från nära håll men blir avblåst för offside. Rätt beslut visar reprisbilderna.

Arsenal krånglade på något sätt sig ur hemmalagets nyfunna press och det gav utdelning.
I den 67:min slår Carl Jenkinson en superb cross och Ramsey avslutar på volley, i mål!
Härligt, underbart, magiskt, vilket mååål av Aaron Ramsey!
Lycka, glädje, nervositet många känslor att hantera.
Men jag säger som Per Gessle: Här kommer alla känslorna på en och samma gång!

Hemmalaget ger så klart inte upp för det. Rappe Altidore sliter sig loss från Sagnas tröjdragningar och placerar in bollen i mål med tjugo minuter kvar, domaren dömer dock bort målet, tveksamt beslut! Där har Arsenal flyt. Di Canio blir upprörd och protesterar lite väl mycket och blir uppvisad på läktaren.

Tio minuter senare (alltså efter 77 min) är Özil (åter igen)med i förarbetet (till ett mål) men det är Giroud’s superb flick som ger Aaron Ramsey friläget, 3-1 och Arsenalsegern fixad och klar!

Tre poäng till sist för ett Arsenal som fick kämpa, men sett över alla 90 min vann nog det bättre lag till sist! Tack för tuff kamp Sunderland.

Serieledning, Özil-succé och tre poäng, klart jag är glad som Arsenal-supporter just nu!